Mano draugė nedavė man nė cento mano vestuvėms, o dabar kviečia mane į savo.

Amy ir Ronaldas savo santykius užbaigė prieš metus. Tėvai iš abiejų pusių gerai investavo ir iškėlė prašmatnias vestuves. Vaikinai buvo vieninteliai tėvų vaikai, todėl abi šeimos nusprendė, kad vestuvės turi būti aukščiausio lygio. Jaunosios poros pasiūlymo po vestuvių susirinkti pas draugus ir iškepti šašlykų tėvai net nesvarstė, nes jų motinos svajojo apie vestuves, baltą suknelę ir metrikacijos biurą.

Jaunikis ir nuotaka suprato, kad be pokylio negalės apsieiti, todėl su visa atsakomybe ėmė ruoštis vestuvėms. Reikėjo daug ką padaryti: pasidaryti manikiūrą, makiažą, užsiauginti blakstienas, nusipirkti suknelę ir kostiumą, taip pat visą puokštę svarbių smulkmenų. Tėvai nusprendė, kad padengs visas išlaidas, išskyrus nuotakos suknelę ir jaunikio kostiumą. Tėvai užsakė prašmatniausią restoraną mieste, nuotakai buvo parinkta puokštė, o tortą turėjo iškepti jaunikio mamos draugė, turinti didelę konditerinę patirtį.

Tėvai kruopščiai sudarė svečių sąrašą, nes norėjo pakviesti visus giminaičius, net ir tuos, su kuriais iš tikrųjų nebendravo. Tėvai argumentavo svečių pasirinkimą sakydami, kad jie yra iš turtingųjų, todėl gali duoti gerą dovaną, o pinigus, kuriuos duos vestuvėms, surinks ir nusipirks automobilį arba atidės butui. Po įnirtingų diskusijų buvo nuspręsta nekviesti labai tolimų giminaičių, o kai kurie giminaičiai, sugalvoję įtikinamų pasiteisinimų, pasitraukė. Galiausiai svečių sąraše, kaip iš pradžių ir planavo jaunoji pora, daugiausia buvo jų draugų.

Amy ir Ronaldo vestuvių dieną oras buvo puikus, nors ryte orų prognozė žadėjo lietų. Amy atrodė nuostabiai vilkėdama nuostabią šilkinę suknelę, puoštą subtiliais nėriniais. Ronaldo sužadėtinė buvo tiesiog kerinti, ir jis visą dieną negalėjo nuo jos atitraukti akių. Visa diena buvo kupina džiugių rūpesčių – fotografas su pagirtinu uolumu stengėsi atidirbti honorarą ir nenuilstamai spragsėjo veidrodiniu fotokamera, prie vakarienės jau buvo karšta, o visi svečiai negalėjo sulaukti, kada bus pakviesti į banketą restorane.

Pasibaigus fotosesijai, jaunoji pora sėdo į sniego baltumo limuziną ir išvyko į restoraną. Šampanas ir sveikinimai liejosi kaip srauni upė. Pamažu atėjo metas dovanoms: ceremonmeisteris su skrynia po vieną apėjo svečius ir surinko iš anksto paruoštus vokus su pinigais ir dovanomis. Jaunimas iš anksto perspėjo visus svečius, kad dovanos tik pinigus, tačiau keli pensinio amžiaus svečiai negalėjo susilaikyti ir padovanojo antklodę bei arbatos servizą.

Trijų aukštų tortas savo elegancija ir grožiu nustebino net išrankiausius svečius, jis buvo papuoštas prabangiais nėriniais, kreminėmis gėlėmis ir perlais. Vestuvės buvo prašmatnios. Tik sutemus pavargę svečiai pradėjo skirstytis į savo namus, o jaunoji pora nuvyko į iš anksto užsakytą viešbučio kambarį.

Kai kitą rytą jaunoji pora atvyko švęsti antrosios dienos, mama pranešė Amy, kad vienas iš vokų tuščias. Tada ji pasakė, kad voką padovanojo jaunajai artima draugė Sara. Išsiaiškinti, kas padovanojo tuščią voką, buvo nesunku, nes, skirtingai nei kiti, jis buvo nepasirašytas. Po šios žinutės Amy duše pasijuto taip bjauriai, kad ją net ėmė pykinti.

Padėtį dar labiau paaštrino tai, kad prieš vestuves Sara tvirtino, jog dabar nėra įprasta jauniesiems vestuvėms duoti mažiau nei penkis tūkstančius, ir pažadėjo, kad būtinai parems draugę pinigais.

Nepraėjus nė metams, Sara pati tapo nuotaka ir pakvietė Amy ir jos vyrą į savo vestuves. Ji iš karto įspėjo draugę, kad ši duotų jai pinigų, nes jaunieji tikėjosi, kad jos duoti pinigai su kaupu padengs jų vestuvių išlaidas. Pora ėmė spręsti, ką jiems daryti! Amy pasiūlė vyrui duoti jai tuščią voką, kaip tai padarė jos draugė. Vyras pasiūlė duoti jai daugiau, nei jai reikėjo, kad nevykėlis pasijustų sugėdintas. O jos mama patarė Amy įdėti į voką minimalią sumą, nes tada ji nieko nepasakė draugei apie tai, ką žino apie jos apgavystę, todėl dabar nėra už ką jai dėl to keršyti. Artėja draugės vestuvės, ir Amy negali pati nuspręsti, ką daryti.

 

Rate article
Mano draugė nedavė man nė cento mano vestuvėms, o dabar kviečia mane į savo.