Mane užaugino močiutė. Žinoma, esu jai dėkingas, bet jos meilė nebuvo nesavanaudiška.

Man buvo vos penkeri, kai mano mylimas tėtis nusprendė, kad nenori šeimos, ir paliko jį dėl meilužės, kuri buvo jaunesnė už mano mamą. Kadangi iš pradžių gyvenome jo bute, iškart po skyrybų jis pareikalavo, kad aš ir mama išsikraustytume iš jo buto.

Turėjau apsigyventi pas močiutę, mano mamos mamą. Mano tėvas buvo toks valingas “vyras”, kad net rado daugybę būdų, kaip išvengti alimentų mokėjimo. Trumpai tariant, mama ir aš likome be pinigų gyventi močiutės bute. Tuo metu mums buvo labai sunku. Mano močiutė gauna labai menką pensiją, mama nuolat būdavo išvykusi į darbą, o aš turėjau grįžti iš mokyklos ir dar viską daryti namuose.

Kai tapau vyresnis, kartais praleisdavau mokyklą, eidavau dirbti į statybas, tad apie mokslą nebuvo nė kalbos. Man buvo gaila mamos ir močiutės, kurios vos išgyveno iš tų centų. Netgi nusprendžiau, kad po devintos klasės mesti mokyklą ir susirasti nuolatinį darbą. Bet tada pasirodė močiutės sesuo, senelė Nina. Ji pasisiūlė priimti mane pas save ir padėti man mokytis, taip pat ir paremti. Senelė Nina neturėjo savo vaikų, todėl labai norėjo, kad gyvenčiau su ja. Mano mama ir močiutė sutiko. Tiesą sakant, todėl, kad taip būtų lengviau ir man, ir joms.

Trumpai tariant, persikėliau gyventi pas močiutę Niną. Mama ir močiutė kartais atvažiuodavo mūsų aplankyti. Ir iš tiesų, man pasidarė daug lengviau gyventi su ja. Senelė Nina turėjo padorią pensiją, aš galėjau drąsiai eiti į mokyklą ir nedirbti. Ji išmokė mane gaminti maistą ir net siūti. Mokyklą baigiau su pagyrimu ir išvykau į universitetą studijuoti teisės.

Senelė Nina vis sakydavo, kad kai tik baigsiu universitetą, ji tuoj pat parašys man testamentą savo butui. Sako, kad ji mane labai myli ir aš jai tapau kaip šeima, todėl nori man padėti. Tačiau viskas įvyko taip, kaip niekas nesitikėjo. Trečiame kurse universitete susipažinau su Lilija. O Dievai, ji buvo tokia graži ir protinga. Meilės jausmas buvo abipusis ir aš nusprendžiau, kad noriu ją vesti. Kai apie tai sužinojo senelė Nina, ji sukėlė skandalą. Ji sakė, kad Lilija svajojo tik apie mano turtą, o ne mylėjo mane.

Ir jei aš jos nepaliksiu, ji nepaliks man savo vietos. Žinoma, apie viską papasakojau Lilei. Tada mano mylimoji pasiūlė mums išsiskirti, jei butas man toks reikalingas, bet kartu pasakė, kad yra pasirengusi gyventi su manimi net ir barake, taip stipriai mane myli. Trumpai tariant, rizikavau, pasirinkau meilę. Senelė Nina nustojo su manimi bendrauti. Likau be buto ir globos, bet su mylimąja.

Buvo dešimtosios mūsų vestuvių metinės. Turime du vaikus, o mūsų meilė dar stipresnė nei anksčiau. Kiekvienais metais vis labiau įsitikinu, kad pasirinkau teisingai.

 

Rate article
Mane užaugino močiutė. Žinoma, esu jai dėkingas, bet jos meilė nebuvo nesavanaudiška.