Man nusibodo mano uošvė – persikelkime į kitą miestą

Nesuprantu, kodėl uošvės visada gadina santykius su savo uošviais. Ar ne geriau viską išspręsti ir gyventi taikiai? Tai sūnaus pasirinkimas, reikia jį gerbti. Jūs nepatenkinta sūnaus pasirinkimu? Vadinasi, sūnus buvo neteisingai auklėjamas, jei pasirinko kvailą uošvę. Močiutė skundžiasi, kad nebendrauja su anūkais, nekviečia jų į svečius, ir tai yra jos pastangų rezultatas. Būtent apie tai ir yra šiandienos istorija.

“Aš esu tokia svainė, kuri laikoma neūžauga. Provincialė iš neturtingos šeimos, neturinti buto ir kilmingų tėvų. Tačiau jau pirmojo susitikimo metu supratau, kad net jei ir turėčiau pinigų – su uošve nesusitvarkysime.

Alina gyveno su sūnumi. Ji taip pat turi dukrą, bet už jos taip nebėga. Mano uošvis buvo namuose vietoj baldų – su juo niekas nesiskaitė.

Adomą visur su savimi tempė uošvė. Ji net suknelės negalėjo išsirinkti be sūnaus. Ji kikendavo, jei pardavėjos sakydavo komplimentus ir klausdavo, kokį vyrą turi. Ji būtų ištekinusi sūnų už vienos iš jų, o ne už manęs. Juolab kad Adamas su manimi turėjo mažiau laisvo laiko, todėl kilo pavydas.

Mano giminaitė mano, kad viską darau ne taip. Gaminti valgį, skalbti, lyginti, rengtis. O mano vyrui nepatinka, kad jo mama visko prisigalvoja. Jei anksčiau jis su tuo taikstydavosi, tai dabar nori gyventi savo gyvenimą. Aš noriu ramybės ir tylos.

Jei Adomas neskambina savo uošvei kartą per dieną, ji atvažiuoja į svečius. Ji mano, kad sūnus turi reguliariai teirautis apie motinos sveikatą ir klausti, kaip jai sekasi. Net ir tada, kai jai tiesiog nuobodu, ji jam paskambina. Su mama susiskambiname kartą per savaitę, nes kokia prasmė kasdien kalbėtis apie nieką?

Mano kantrybė truko metus. Kai sužinojau, kad esu nėščia, iškėliau persikraustymo klausimą. Mano vyras sutiko. Tiesa, mano tėvai buvo nusiminę, bet tai vienintelė išeitis. Juk jei gims kūdikis, Alina apskritai persikraustys ir jų patarimu mane pasodins į kalėjimą.

Tikra tiesa, ką sako, kad protinga uošvė įgyja dukrą, o kvaila netenka sūnaus. Tegul dabar ji bendrauja su Adomu vaizdo ryšiu, bet į mūsų namus jai neleisiu ateiti. Po kiekvieno susitikimo su uošve jaučiuosi blogai, o dabar man to nereikia. Apskritai padariau išvadas – būsiu tinkama ir mylinti uošvė. Pažadu.

Rate article
Man nusibodo mano uošvė – persikelkime į kitą miestą