– Man nerūpi, kas davė pinigų, o kas ne. Mano vaikas irgi privalo gauti dovaną!

Daugiavaikių mamų ir mažas pajamas gaunančių šeimų istorijos skiriasi. Kai kurios mamytės, priskiriančios save šiai kategorijai, mano, kad yra ypatingos. Ar pažįstate tokių? Šiemet man pasisekė pirmininkauti vieno darželio tėvų komitetui ir susidūriau su tokia jauna moterimi.

Vaikai buvo perėję į baigiamąją klasę. Turėjome mergaitę iš tokios šeimos. Ji niekuo nesiskyrė nuo kitų vaikų. Nei savo elgesiu, nei išvaizda.

Jos tėtis buvo dirbantis žmogus. Jis dirbo keliuose darbuose, kad išsilaikytų. Mama likdavo namuose ir gimdydavo naujus šeimos narius. Tėvas ateidavo į susirinkimus, todėl jo žmonos anksčiau net nebuvau matęs. Mūsų auklėtojas šiai mergaitei skyrė daug dėmesio. Kadangi visi vaikai ėjo į mokamus mokymus, o ji ne – Alisa po darbo valandų už “ačiū” mokė ją skaityti, rašyti, tinkamai reikšti savo mintis.

Apskritai visi gailėjo šios mergaitės. Ir todėl kiekvieną kartą, kai rinkdavome pinigus, dėdavome juos į rezervą, kad šis vaikas neliktų be dovanos Kovo 8-osios ar Naujųjų metų švenčių proga. Kiti tėvai užjautė, nerimavo, kad mergaitė nesusirgtų.

Tačiau kai atėjo išleistuvių metas, dovanų kiekis buvo įspūdingesnis. Į susirinkimą atėjusi Viktorijos mama pasipiktinusi pareiškė, kad jie neturi pinigų tokiems ekscesams. Tačiau ji neatrodė kaip elgeta: iPhone paskutinis modelis, manikiūras, dirbtinės blakstienos.

Ir dar buvo išleistuvių vakarėlis. Dovanos buvo išdalytos visiems, o Viktorija liko tuščiomis rankomis. Jos mama puolė prie manęs ir ėmė šaukti, kad greičiau pasveikintų mane ir dukrą su išleistuvėmis. Bandžiau paaiškinti, kad dovanoms jos dukrai skyrėme trejus metus, iš anksto įspėjome, kad turime duoti tam tikrą sumą, todėl tik jos kaltė, kad Viktorija liko be dovanos.

– Jūs privalote mums tiesiog įteikti dovaną, nes esame mažas pajamas gaunanti šeima. Paduosiu jus į teismą, – šaukė ji ant manęs.

Tuomet supratau, kad savo gerumu iškasiau sau duobę.
 

Rate article
– Man nerūpi, kas davė pinigų, o kas ne. Mano vaikas irgi privalo gauti dovaną!