– Мамо, трябва да ти кажа нещо – каза Люси, – бременна съм. – Какво означава бременна, Луси? Ти си на 16 години, луда ли си? Какво имаш предвид, “бременна”?

– Мамо, трябва да ти кажа нещо, – каза Люси, – бременна съм.

– Какво? Да, това е така – отвърна Сара.

– Не се шегувам. Бременна съм. Направих си четири теста, и четирите показаха две ивици – каза момичето без следа от съжаление.

– Какво имаш предвид, че си бременна, Луси? Ти си на шестнайсет, луда ли си? Какво “бременна”? С твоя Адам, предполагам? – Жената изкрещя и размаха ръце.

– Ние се обичаме. Той не е виновен за нищо. Ще се оженим и всичко ще бъде наред, ще видите. Аз няма да напусна Адам и той няма да ме напусне.

– Ще видим за това! Аз имам такова положение в града, как смееш да петниш името ми. Няма да ти позволя да разрушиш това, което съм градил цял живот. Утре ще отидем в болницата и ти ще прекъснеш бременността.

– Това няма да се случи! – Люси изкрещя и отиде в стаята си, като затръшна силно вратата.

Люси отиде на преглед при лекаря, а майка ѝ тръгна с нея на разузнаване. Когато дъщеря ѝ излязла от лекарския кабинет, майката научила, че датата на раждане не ѝ позволява да прекъсне бременността. Възможно било само да роди. Тогава бъдещата баба замислила ужасен план. Тя решила да изпрати дъщеря си при сестра си в друг град, за да не се набива на очи на целия град. Люси се съгласила.

Преди няколко дни тя се беше събрала да бяга с любовника си от майка си и далеч от града, но майка ѝ падна на колене и излъга, че е размислила и дори ще се радва, ако дъщеря ѝ я дари с внуче. Люси се съгласи да се премести при леля си. Не искаше отново да лази по нервите на майка си, а освен това там беше по-безопасно.

Луси родила там и тогава сценариите на майка ѝ започнали да се сбъдват. Бебето на Люси било взето веднага, дори не ѝ дали да го погледне. Родило се синеоко момче, копие на баща си. Дали го на друго семейство, а на Люси казали, че бебето не е оцеляло – ужасната болест не била съвместима с живота. Майката на Люси била преизпълнена с радост. Всичко вървяло, както тя планирала, но не знаела колко много е съсипала живота на дъщеря си.

Люси не постъпила в любимия университет на майка си, защото се провалила на изпитите в училище. Момичето се затворило в себе си и едва когато станало на 30 години, решило да посети психолог. Тя никога повече не се опитала да изгради личен живот. Целият ѝ живот отишъл в канала.

Какво се е случило с детето? То живее щастлив живот в щастливо семейство. Не знае какво се е случило в първия ден от живота му, а майка му никога не е разбрала, че е родила силно и здраво момче. Тази тайна бабата на момчето е отнесла със себе си в другия свят.

Rate article
– Мамо, трябва да ти кажа нещо – каза Люси, – бременна съм. – Какво означава бременна, Луси? Ти си на 16 години, луда ли си? Какво имаш предвид, “бременна”?