– Мамо, трябва да ти кажа нещо – каза Люси, – бременна съм. – Какво означава бременна, Луси? Ти си на 16 години, луда ли си? Какво имаш предвид, “бременна”?

– Мамо, трябва да ти кажа нещо, – каза Люси, – бременна съм.

– Какво? Да, това е така – отвърна Сара.

– Не се шегувам. Бременна съм. Направих си четири теста, и четирите показаха две ивици – каза момичето без следа от съжаление.

– Какво имаш предвид, че си бременна, Луси? Ти си на шестнайсет, луда ли си? Какво “бременна”? С твоя Адам, предполагам? – Жената изкрещя и размаха ръце.

– Ние се обичаме. Той не е виновен за нищо. Ще се оженим и всичко ще бъде наред, ще видите. Аз няма да напусна Адам и той няма да ме напусне.

– Ще видим за това! Аз имам такова положение в града, как смееш да петниш името ми. Няма да ти позволя да разрушиш това, което съм градил цял живот. Утре ще отидем в болницата и ти ще прекъснеш бременността.

– Това няма да се случи! – Люси изкрещя и отиде в стаята си, като затръшна силно вратата.

Люси отиде на преглед при лекаря, а майка ѝ тръгна с нея на разузнаване. Когато дъщеря ѝ излязла от лекарския кабинет, майката научила, че датата на раждане не ѝ позволява да прекъсне бременността. Възможно било само да роди. Тогава бъдещата баба замислила ужасен план. Тя решила да изпрати дъщеря си при сестра си в друг град, за да не се набива на очи на целия град. Люси се съгласила.

Преди няколко дни тя се беше събрала да бяга с любовника си от майка си и далеч от града, но майка ѝ падна на колене и излъга, че е размислила и дори ще се радва, ако дъщеря ѝ я дари с внуче. Люси се съгласи да се премести при леля си. Не искаше отново да лази по нервите на майка си, а освен това там беше по-безопасно.

Луси родила там и тогава сценариите на майка ѝ започнали да се сбъдват. Бебето на Люси било взето веднага, дори не ѝ дали да го погледне. Родило се синеоко момче, копие на баща си. Дали го на друго семейство, а на Люси казали, че бебето не е оцеляло – ужасната болест не била съвместима с живота. Майката на Люси била преизпълнена с радост. Всичко вървяло, както тя планирала, но не знаела колко много е съсипала живота на дъщеря си.

Люси не постъпила в любимия университет на майка си, защото се провалила на изпитите в училище. Момичето се затворило в себе си и едва когато станало на 30 години, решило да посети психолог. Тя никога повече не се опитала да изгради личен живот. Целият ѝ живот отишъл в канала.

Какво се е случило с детето? То живее щастлив живот в щастливо семейство. Не знае какво се е случило в първия ден от живота му, а майка му никога не е разбрала, че е родила силно и здраво момче. Тази тайна бабата на момчето е отнесла със себе си в другия свят.

Rate article
– Мамо, трябва да ти кажа нещо – каза Люси, – бременна съм. – Какво означава бременна, Луси? Ти си на 16 години, луда ли си? Какво имаш предвид, “бременна”?
Wir haben eine neue Nachbarin in unserem Haus, ein junges Mädchen. Wir haben uns schon daran gewöhnt, dass sie uns grundsätzlich nicht grüßt, aber das Mädchen meldet sich nicht einmal, wenn es nötig wäre, ihre Mutter, die in einem anderen Stadtteil wohnt, fungiert als Vermittlerin