– Мамо, синът ти е възрастен!

Точно това казах на свекърва си, когато тя за пореден път попита сина ми какви гащи носи. Между другото, миналата седмица той навърши 30 години. Тя контролира всяка негова стъпка, смята, че аз съм нищожество.

Удивена съм от способността ѝ да контролира живота на сина си, но ми е писнало. Стигна се дотам, че съпругът ми може да напусне работата си, ако майка ми не харесва мястото, където работи. Когато той си търси работа, свекървата му дава пари. Тя очевидно е заможна жена, но аз не искам да живея със здрав и работоспособен съпруг за чужда сметка.

Един ден щяхме да ходим на сватба. Съпругът ми си купи нов костюм на разумна цена. Свекърва му се ядоса, когато го видя – не беше марков. Тя му даде пари и го изпрати да си купи нов.

Наскоро тя ни подари апартамент, но той е на нейно име. Аз, разбира се, нямам нищо против, но тя го обзавежда по свой вкус. Как да се чувствам у дома си там, когато не мога да избера дори седалката на тоалетната?

От една страна, трябва да сме ѝ благодарни. Но от друга, тя сякаш умишлено показва своето превъзходство. Тя прави всичко за сина си. А той изглежда няма нищо против; няма да й каже и дума на укор.

Преди няколко седмици майка ми дойде на гости. Живее в провинцията, така че планираше да остане при нас. Когато съпругът ми я видя, той каза:

– Нека да дадем на майка ми чаша чай и ще я закараме до леля й с такси.

Оказа се, че свекърва ми му е казала да изолира майка ми от мен, защото тя може да ми окаже лошо влияние.
Майка ми има роднини в града, но е дошла да живее при мен и аз съм тази, при която трябва да остане.

Знаеш ли какво направих? Опаковах си багажа и майка ми и аз си тръгнахме заедно. Не съжалявам за това, което направих, защото най-накрая спрях да отстъпвам пред някого.
Никога не се обвързвайте с мама, това няма да доведе до нищо добро!

 

Rate article
– Мамо, синът ти е възрастен!