– “Мамо, къде избяга? Всички трябваше да те посетим заедно. Макс изведе децата навън, а ти беше веднага след него.

– Мамо, не забравяй да ми се обадиш, когато си на път към нашата къща. Добре? Тогава ще се облечем бързо и ще тръгнем с теб.

Юлия най-накрая издиша спокойно. Съпругът ѝ днес има почивен ден и ще играе с децата, така че тя най-сетне може да отдели време за себе си. А скоро ще посети майка си и баща си. Не са се виждали повече от месец.

Имат две деца, така че не им остава много време да посещават родителите си. А ако имат свободен час, не искат да ходят никъде другаде.
Юлия и Макс живееха като средностатистическо семейство. Те не бяха много богати, но имаха всичко, от което се нуждаеха. А децата им… те имаха всичко, което някога са искали.

Юлия дълго чакаше майка ѝ най-накрая да ѝ се обади. После легна на дивана и заспа, докато съпругът ѝ не я събуди.

– “Скъпа, събуди се. Родителите ми пристигнаха. Хайде да облечем децата.

Юлия набързо стана от леглото, облече децата и се прибра. Бащата донесе на дъщеря си бавната готварска печка на майка ѝ, която тя не използва.

Родителите трябваше да вземат Юлия, Макс и внуците в дома си. Но бащата бързо занесъл бавната готварска печка в апартамента, а след това се обърнал и се прибрал вкъщи. Юлия не разбрала, затова веднага се обадила на майка си:

– “Мамо, къде избяга? Трябваше всички заедно да отидем в дома ти. Макс изведе децата навън, а ти беше веднага след него.

– “Дъще, днес имаме други гости. Трябва да сготвим нещо вкусно.

– Какво имаш предвид? Какво ще кажеш за нас? Казахме, че ще седнем заедно тази вечер.

– Джулия, не ме разсейвай. Имам достатъчно работа за вършене.

– Разбирам. Значи приятелите са по-ценни от семейството.

И Юлия окачи слушалката. По-късно си помисли, че е била твърде строга с майка си. Но как да не е, след като приятелите са много по-важни за една майка от внуците и децата. Особено след като не се бяха виждали от дълго време.

 

Rate article
– “Мамо, къде избяга? Всички трябваше да те посетим заедно. Макс изведе децата навън, а ти беше веднага след него.