Мамо, изгубих се. има само една изоставена сграда, наоколо е много тъмно… има много бездомни кучета

Вече беше тъмно и студено. Момичето вървеше с треперещи ръце и се опитваше да набере номера на майка си. Телефонът можеше да умре във всеки един момент. Но, слава Богу, тя отговори. Опитвайки се да говори бързо, тя каза, че е слязла на грешната спирка и се е загубила. Гласът на майка ѝ започна да трепери коварно, ръцете и краката ѝ не я слушаха, тя се опита да се успокои и да не изпада в паника. Със спокоен глас тя попита къде се намира. – До кой номер си стигнала? – 225, мамо, имам малък заряд. Страхувам се, че телефонът ми ще умре. – Какво виждаш наоколо, има ли къщи? – Не, има само една изоставена сграда, наоколо е много тъмно… има много бездомни кучета… Тя много се страхуваше от кучета. Като дете е била травмирана, след като я е нападнало куче. -Скъпа, остани на мястото си! Не ходи никъде. Аз ще дойда, ще извикам такси! Треперещите ѝ ръце не я послушаха, тя се опита да вдигне телефона, но не успя. Винаги е така, законът на подлостта, когато искаш да направиш нещо бързо – нищо не се получава.

С голямо затруднение тя взе телефона и се опита да поръча такси чрез приложението. “Защо трябва да отбелязвате точката на пристигане в приложението? Ще маркирам най-близката, после ще ви обясня”. Наблизо нямаше такси, след 10 минути най-накрая се появи кола. Забързана, тя изтича до колата, въпреки че беше под карантина. Надяваше се, че е взела със себе си маската си. Въздъхна, когато усети нещо меко в джоба си (“поне маска” – така беше). Щом се качи в колата, веднага предупреди, че не отиват на посочения адрес, а на друг, че дъщеря ѝ се е изгубила и трябва да я намерят. -Лейди, можеш да търсиш цяла нощ, аз все още имам работа, разбираш ли? -Разбирам, хайде да вървим. Тя се обадила на дъщеря си и попитала за местонахождението ѝ, попитала дали наблизо има нещо забележително. Ксения й даде адреса. Адресът не беше в приложението. От отчаяние тя не знаеше какво да прави и изведнъж мълчанието ѝ бе прекъснато от гласа на шофьора: – Колко време ще стоиш тук?

Имам поръчка след 10 минути, не мога да се занимавам с вас цяла нощ. Жената започнала да мисли: “Наистина ли има такива хора? Той вижда, че търся дъщеря си, а е толкова безразличен… как може да е такъв… а може би ще се обади в полицията? Но не. Ще ме глобят и дъщеря ми също за нарушаване на карантината. Жената плати за пътуването и отиде да търси сама. Решила да отиде пеша с автобус 225. Не забелязала, че велурените ѝ ботуши са напълно измокрени, както и косата и шапката ѝ, и всичко било мокро, но не ѝ пукало, отивала при дъщеря си. Обади се още веднъж, за да разбере къде се намира, дали й е студено. Момичето казало, че е пресякло пътя и е видяло преминаващия автобус 225. След кратка пауза тя казала, че автобусът е тръгнал без нея. Само след минута автобус 225 минал и майката разбрала, че дъщеря ѝ е наблизо. Като се издигнала малко по-нагоре по пътя, тя видяла дъщеря си. Пет минути по-късно бузите на дъщерите бяха целунати от майка ѝ, тя прегърна дъщеря си с всички сили, а тя прегърна дъщеря си още по-силно. Те стояха и плакаха дълго време. Беше дълбока нощ, прибраха се вкъщи.

 

Rate article
Мамо, изгубих се. има само една изоставена сграда, наоколо е много тъмно… има много бездомни кучета