– Мама. Ще трябва да го приемеш, но ние не искаме да имаме деца.

София имала трудно раждане, след което лекарите ѝ казали, че няма да може да има деца. Когато съпругът ѝ чул това, той станал много студен към жена си. Така изминаха шест месеца. Робърт не само имал странична афера, но и любовницата му била бременна с детето му. С близнаци. Затова той без колебание напуснал София с малката им дъщеря. Жената трябваше да отгледа детето сама. Докато момиченцето било малко, то посещавало различни курсове. Виктория израснала като любознателно момиче. Още от малка обичала да си играе с кукли. Виктория ги подреждала в кръг и ги обучавала. София не можела да се насити на дъщеря си.

Тя се разбирала добре със съучениците си и била лидер на класа. По-късно Виктория започва да се среща с момче. Той обаче беше малко странен. Единственото, което двамата с Виктория правеха, беше да ходят на фестивали и всякакви младежки събирания. Виктория свирела на барабани, а приятелят ѝ – на китара. Скоро групата им започнала да изнася концерти и имала успех. Двойката живееше безгрижен живот. С напредването на годините София се притесняваше за дъщеря си. Тя вече очакваше с нетърпение да има внуци. По това време Виктория е на 29 години.

– “Дъще, време е да помислиш за дете”, каза веднъж София.

– “Мамо, искаш ли да бъда като нашата леля? Тя е родила четири деца и не вижда света. Това ли е животът? Тя си стои вкъщи, готви, чисти и си играе с децата.

– Но защо трябва да бъда като леля ми? Те са родили едно дете и това е всичко.

– Мама. Ще трябва да го приемеш, но ние не искаме да имаме деца. А ако нещо се промени, ще вземем дете от сиропиталище.

– Но искаме да имаме свое собствено, собствено. Помислете за това.

– Не искам да се връщам към тази тема, мамо.

Накрая Виктория реши да каже на майка си истината. Може би с времето нещо ще се промени…

 

Rate article
– Мама. Ще трябва да го приемеш, но ние не искаме да имаме деца.