Mama pasiskolino mano pinigų ir dabar negaliu jų atgauti

Turėjau automobilį, kurį paveldėjau po tėvo mirties. Jis buvo gana senas, todėl jį nuolat reikėjo remontuoti. Tiesą sakant, jo išlaikymas kainavo nemažus pinigus, o pridėjus mokesčius, draudimą ir padangų keitimą iš vasarinių į žiemines ir atvirkščiai, jis buvo vertas aukso vertės.

Automobilis man priklausė teisėtai, nes tėvas jį užregistravo mano vardu, kol buvau gyvas. Tačiau aš tikėjau, kad jis taip pat priklausė mano motinai.

Norėdamas sumažinti šias nereikalingas išlaidas, nusprendžiau parduoti tėvo automobilį ir nusipirkti mūsų buitinį šešetą bei skalbimo mašiną.

Tačiau mama paprašė manęs paskolinti pinigų keliems mėnesiams jos pažįstamam žmogui. Tokia perspektyva manęs nenudžiugino, bet mama užsiminė, kad tėvo automobilį jie pirko kartu, todėl, jei viskas bus padalinta sovietiniu būdu, jis priklauso jai, taigi ir pinigai, kuriuos už jį gavau.

Mano sielą graužia įtarimas, kad mama tuo metu turėjo kažkokių meilės reikalų su šiuo vyru, o paskui jie baigėsi ir mano pinigai išplaukė.

Anądien nusprendžiau jai paskambinti ir paklausti, kada man bus sumokėta. Kai pirmą kartą pravėriau burną, motina ėmė rėkti ir taip blaškytis, kad net dangus įkaito. Aš taip galvoju, kad mano mylimasis metė mamą ir su ja nebendrauja, o ji neėmė iš jo kvitų ir pinigus, žinoma, atidavė be liudininkų.

Paskui ji man pasakė, kad esu apsėsta savo pinigų, o paskui pasakė, kad dabar labai užsiėmusi, nes važiuoja į sanatoriją. Baigėsi tuo, kad likau be automobilio ir be pinigų. Vienas mano pažįstamas teisininkas man pasakė, kad net per teismą negalėsime atgauti savo finansų.

Dabar labai pykstu ant savo motinos, todėl noriu, kad visi žinotų tiesą: kai su dukra važiavome prie jūros, ji sakė, kad įkeitė savo ir tėvo vestuvinius žiedus, kad prisidėtų prie mūsų kelionės, bet iš tikrųjų ji jokių žiedų neįkeitė, nes ne taip seniai mačiau juos jos namuose, jie gulėjo senoje krištolinėje vazoje. Paklausiau jos, kodėl ji meluoja, bet ir tada ji buvo tokia pikta, kad maniau, jog tuoj mane užpuls. Galbūt ji norėjo parodyti, kad esame jai labai svarbūs ir kad dėl mūsų padarytų viską. O gal mamai buvo labai gėda dėl to, kad ji paėmė iš manęs pinigus ir atidavė juos kažkokiam nevykėliui.

Tiesą sakant, esu labai įžeistas, kad mama taip su manimi pasielgė!
 

Rate article
Mama pasiskolino mano pinigų ir dabar negaliu jų atgauti