Мама отглежда цветя за продажба .

Мама и отглеждането на цветя са едно и също нещо. Тя е засадила цялата площ с цветя, едва ли има място за обикновени лехи. Тази година ѝ хрумва бизнес идея и решава да продава букети.

Тъй като помагах на майка ми да се грижи за цветята, реших, че в края на учебната година сама ще направя букета и няма да харча пари. Дори не мислех, че ще има някакви проблеми заради това. Но когато казах на майка ми, че искам да отрежа 7 цветя, тя ми хвърли гневен поглед:

– Няма как! Тези цветя ме хранят, а ти искаш да ги отрежеш без причина. Не ми помагаш финансово и ми отнемаш хляба.

Тя ми предложи да си купя букет от нея. Представяте ли си? Тя каза, че ще намали малко цената. Но аз винаги съм поливала, наторявала и пресаждала. Нима не заслужавам един мизерен букет? Оказа се, че майка ми ме е използвала като безплатна работна ръка. Но как можеш да искаш пари от собствената си дъщеря? Особено като се има предвид, че аз участвам пряко в отглеждането на тези цветя. А съпругът ми върши цялата мъжка работа. И това трябва да е благодарност?

Мисля, че майката е нелюбезна. Разбирам, че в момента е много търсена за букети, но не мисля, че тези седем цветя са я съсипали толкова много. Намерих й и клиенти – почти всичките ми приятели са поръчали букети от нея. Аз съм единствената причина “бизнесът” ѝ да върви напред, но тя не иска да го осъзнае. Ако не бях дала обява в интернет, никой изобщо нямаше да знае за нея.

Работата й на непълно работно време й носи допълнителни доходи. “Продуктите” на мама се търсят, защото цените на букетите ѝ са разумни.

Явно успехът на мама й е завъртял главата и тя е загубила разсъдъка си. Как може една семейна връзка да бъде превърната в стока? Тя казва, че това е нейната награда за упоритата работа. Това е нелепо! Освен това аз винаги съм ѝ помагал. Цветарството беше нейното хоби, а сега е тежка работа. Как се случи това?

Разбира се, мама ни създаде. Ако знаех предварително, че тя е ненадеждна, щях да поръчам букета предварително. Но сега се налага да купувам цветя за много пари.

Безработна съм, но не искам повече да помагам на майка си. Ще ни струва цяло състояние да купим цветя, но по принцип не искам да купувам букет от нея. Мама знае, че нямаме пари, но това не я спира да бъде толкова злобна.

Между другото, баща ми се опита да убеди майка ми, че греши, но тя няма да разбере грешката си. Тя каза, че няма да ми позволи да отрежа дори едно цвете безплатно. Татко искаше да ми даде пари за един букет като компенсация, но аз отказах. В края на краищата това не е негова вина. За всичко е виновна мама. Нека тя сама да се грижи за цветните си лехи и да забогатее, а аз ще си измия ръцете.

 

Rate article
Мама отглежда цветя за продажба .