Макс винаги се прибираше късно, без да ми съобщава къде се намира или с кого е, оставяйки ме да гадая. Отначало подозирах, че може да ми изневерява, но пиянското му и весело поведение след завръщането му ме отблъсна.

Макс винаги се прибираше късно, не ми съобщаваше къде е или с кого е, оставяйки ме да гадая. Отначало подозирах, че може да ми изневерява, но пиянското му и весело поведение след завръщането му ме обърка. Един ден любопитството ме подтикна да проуча телефона му и да открия множество снимки и видеоклипове, от които ставаше ясно, че след работа той прекарва времето си в гаража на свой приятел. Там поправяли коли и пиели.

Въпреки че не одобрявах поведението му, той отмина притесненията ми с реплики като: “Пак прекаляваш! Първо приятелите ти, после жена ти!” Продължихме да живеем в това неспокойно състояние, докато един ден Макс реши да се прибере по-рано.

Около 17:00 ч., необичайно време за него, чух вратата да се отваря. Очаквах да е съпругът ми, но объркано погледнах часовника си. Когато го повиках, той отговори небрежно: “Кого още очаквахте? Толкова ли е неочаквано?” Попитах го защо се е върнал толкова рано, като изразих глада си и разочарованието си, че не съм приготвила никаква храна. Макс спокойно ми обясни, че е свършил работа и се прибира пеша от половин час.

чувствайки се раздразнена, му казах, че мога да имам свои собствени планове, при положение че през последния месец се е прибирал късно. Той обясни, че просто прекарва времето си в гаража на един приятел и че трябва да му приготвя нещо за ядене. Аз само се възмутих още повече, защото през последния месец той се беше прибирал вкъщи поне с три часа закъснение. Съпругът ми също се подразни и каза, че сигурно съм чакала някого, щом съм толкова недоволна, че се е прибрал рано. Категорично отхвърлих подобни обвинения, като възкликнах, че той не е наред с ума си, за да мисли така, и че аз просто си живея живота, излизам с приятели, гледам телевизионни предавания и се занимавам с хобитата си, като например бродиране, докато той е зает в гаража   .

Почувствах се обидена, изразих раздразнението си от поведението му и Макс в крайна сметка се съгласи да се присъедини към мен в приготвянето на вечерята. След тази конфронтация той започна да се прибира редовно в 17:00 ч. и дори ми носеше храна и цветя всеки ден в знак на добра воля   .

 

Rate article
Макс винаги се прибираше късно, без да ми съобщава къде се намира или с кого е, оставяйки ме да гадая. Отначало подозирах, че може да ми изневерява, но пиянското му и весело поведение след завръщането му ме отблъсна.