Майките ни веднага казаха, че не бива да имаме дете сега. А сега те почти се борят за вниманието на внука си. И това е истинската причина

Лятото започва по различен начин за всеки. За нас то започва с това, че бабите се борят за вниманието на сина ни. Изглежда, че те просто се състезават за титлата “Баба на годината”.

Всяка от тях се опитва да докаже, че е най-добрата. И двете баби нямат търпение да отидат на почивка с внука си. Разбира се, за наша сметка. Съпругът ми и аз сме откровено раздразнени от това съревнование. От почти половин година нито една от тях не е помислила за внука си. Няколко пъти ги молихме да ни помогнат, но те всеки път отказваха, позовавайки се на натоварените си графици. Но щом се затопли, бабите са тук. Със съпруга ми сме женени от седем години и имаме шестгодишен син. Живеем в апартамент, за който плащаме сами   .

все още изплащаме заема за него. Не е лесно да се съчетават грижите за детето и ипотеката. Въпреки че бременността ми беше истинска изненада за мен, защото лекарите ме уверяваха, че съм безплодна. Когато разбрах за състоянието си, бях много щастлива. Но майките ми не бяха толкова щастливи. Според тях трябва правилно да се определят приоритетите: деца или кредит. От самото начало бабите ни уверяваха, че няма да ни помогнат за децата. Въпреки че неведнъж сме имали нужда от помощ, нямаше да ги помолим. А преди две години един лекар ни посъветва да заведем сина си на море, за да подсилим имунитета му    .

Синът ни боледува доста често, затова решихме да не пестим от здравето му. Имаше обаче проблеми с времето. И двамата със съпруга ми работим и не можехме да си вземем отпуск. Затова набрах номера на майка ми и реших да я помоля за помощ. Помолих я да прекара две седмици със сина ми на почивка. Майка ми веднага отказа. Свекърва ми отначало не беше склонна, но после се съгласи. Разбира се, че се съгласи! Когато майка ми разбра, че сватята ѝ е заминала на почивка, още дълго време ми се сърдеше. Но аз й казах, че това е нейна вина, защото е отказала да отиде.

А наскоро бабите ми научиха, че планираме да организираме почивка за сина ни в планината, и започнаха активно да ни помагат с детето. Въпреки че през цялото време изобщо не бяха споменавали за внука си. Тогава какво да правим с тях?

 

Rate article
Майките ни веднага казаха, че не бива да имаме дете сега. А сега те почти се борят за вниманието на внука си. И това е истинската причина