Майката започнала да шепне на дъщеря си, че Робърт изобщо не е добър съпруг, че тя заслужава някой по-добър и че не иска дете от него, така че защо й е това ремарке, докато си търси друг?

Робърт бил преследван от мисълта, че свекърва му обича дъщеря му по-малко от дъщерята на по-голямата сестра на съпругата му. Никой не знаеше защо се е случило това, но за всички беше очевидно. И тогава отговорът на тревогите му дойде при него. Един ден свекърът му споменал, че тъщата не харесва внучката му, защото прилича на баща си. Робърт и Кейт, неговата съпруга, не можеха да разберат защо майката измисля такава причина да не харесва внучката си.

След всичко това Кейт не издържала и отишла да поговори сериозно с майка си за това какво не е наред. Това е началото на края. Майката започнала да шепне на дъщеря си, че Робърт изобщо не е добър мъж, че тя заслужава някой по-добър и че не иска дете от него, така че защо да има това ремарке, докато тя си търси друг? След като дъщеря ѝ вече била убедена да напусне мъжа и детето си, свекървата продължавала да я убеждава да изгони мъжа и детето си от апартамента, тъй като той бил неин. В крайна сметка всичко се случило така, както искала свекървата.

Сърцето на Робърт беше празно, когато напусна скъпата си някога жена и апартамента, в който беше направил толкова много, и имаше късмет, че поне дъщеря му щеше да остане с него. Сега трябваше да отидат в къщата на баба му, която той планираше да продаде, но не се беше захванал с това, а сега имаше нужда от нея. Разбира се, мебелите бяха стари и в лошо състояние, но те щяха да ги направят да изглеждат отново добре. Когато се върнаха и започнаха да чистят, а дъщеря им помагаше, една съседка дотича, за да чуе странен шум. Робърт я познаваше, бяха на една и съща възраст и често играеха заедно, когато той посещаваше баба си. Той ѝ разказал всичко и тя изпратила дъщерята на Робърт при сина си и започнала да му помага в почистването и ремонта.

Един час по-късно веселата дъщеря се върнала вкъщи с един приятел. Марко бил с две години по-голям от новия си приятел и решил, че те също трябва да помогнат в такава важна кауза. Тогава те започнали да се сприятеляват със семействата си, да си помагат взаимно и да празнуват заедно всички празници. Робърт
се превърна в член на семейството на Марк и той приемаше всички негови наставления като баща, а какво да кажем за малкото момиченце, което беше привързано с цялото си сърце към своя съсед. С течение на времето те започнали да прекарват все повече време заедно и всичко вървяло към брак, но този път всичко било по-добре. Свекървата познаваше Робърт още от дете и веднага го прие в семейството и се радваше, че дъщеря ѝ е направила толкова добър избор. А как бабата се влюбила в момичето… сякаш било собствената ѝ внучка. Най-накрая момиченцето познало любовта на баба си (майката на Робърт починала рано), взима я постоянно със себе си и може да остане при баба си по цял ден, да слуша нейните истории и да я пита за всичко.

Робърт гледа на отношенията им и не може да не се влюби. Собствената му баба е направила всичко, за да не вижда внучката си, дори не ѝ пожелава честит рожден ден, докато непознатата е готова да даде всяка минута и стотинка, за да види усмивката на детето.

Когато момиченцето навършва 6 години, то моли да покани първата си майка на рождения си ден. Робърт събрал цялата си воля и се обадил на съпругата си с покана да дойде на рождения ден на дъщеря му, защото от една година не са се виждали, но тя се престорила, че не знае кой се обажда и че няма дъщеряһттр://…. Как е могъл да се ожени за такава жена?

 

 

Rate article
Майката започнала да шепне на дъщеря си, че Робърт изобщо не е добър съпруг, че тя заслужава някой по-добър и че не иска дете от него, така че защо й е това ремарке, докато си търси друг?