Майката убеждава сина си да напусне съпругата си. Но няколко години по-късно тя съжалява за това.

Жената толкова се гордеела с булката на сина си и разказала за нея на всички съседи: “Тя е прекрасна учителка по английски език. А в днешно време можеш да отидеш навсякъде с познания по езика. Тя е толкова умна. Работи в добро училище. И е красива. Много е слаба, с дълги крака, буйна коса, като модел. Жената, напротив, малко унижаваше сина си: – “Как се е влюбила в теб, невежа? Работиш в гараж, нямаш висше образование. И какво е видяла тя в теб? – Мамо, тя ме обича не заради работата ми. На сватбата си личеше, че са наистина добра двойка. След сватбата нещата тръгнаха нагоре за момчето, той отвори собствен гараж, спечели собствена клиентела, започна да печели повече. Сега жената започнала да се оплаква от снаха си.

-“Женени сме от три години, а все още нямаме деца. Явно тя не може да ражда. Проблемите ѝ трябва да се проверят от лекар. Майката дълго разговаряла със сина си и накрая го убедила да провери снахата. Но се оказало, че всичко е наред. -Тогава трябва да я оставите, преди да е станало твърде късно. Защо ти е жена, която не може да роди дете? -Мамо, за какво говориш! Пет години по-късно момичето най-накрая забременяло. Тя прекарала дълго време в болницата, но бебето се родило слабо. -О, това не е добре. Може да изостави детето. Не стига, че има някаква болест, ами и цял живот да носи такова бреме на раменете си. -Мамо, започвам да се страхувам от теб. Какво си мислиш? Това е моето дете и всичко ще бъде наред. След известно време момичето било изписано заедно с дъщеря си и всичко наистина било наред. Детето започнало да се развива нормално, момичето се оправяло.

А след това й предложили да работи в туристическа агенция, заради доброто й владеене на езика. И сега тя тича по петите към новата работа, но я блъска черна кола. Шофьорът дори не спира и минава покрай нея. Момичето е откарано в болница, претърпява няколкочасова тежка операция, в резултат на което лекарят казва, че няма да може да ходи. -Соне, сега цял живот ли ще трябва да се грижиш за нея? Все още си млад, а бизнесът ти се развива, можеш да се откажеш от тази съдба и да си намериш друга. -Мамо, вече не мога да те чуя да казваш това. Не е нужно да я посещаваш в болницата. Но шест месеца по-късно момичето успя да раздвижи пръстите на краката си, после започна да сгъва коленете си. А след почти две години тя напълно се изправила на крака. След това жената дори се срамувала да погледне момичето в очите.

 

Rate article
Майката убеждава сина си да напусне съпругата си. Но няколко години по-късно тя съжалява за това.