Майката на съпруга ми не ми позволява да дишам в собствения си дом

След като родих дете, свекърва ми реши да се премести при нас. Разбира се, това не ми хареса. Тя иска всичко да бъде по нейните правила. Тя е кучка. Нека си остане вкъщи и да си върши работата. Но не, тя искаше да си играе с внука си   .

засега аз самата се справям чудесно като майка. Но свекърва ми само се навърта наоколо и ми казва какво да правя.

Аз си мълча. Но скоро няма да мога да издържа и ще се пречупя. Мразя, когато хората ми казват как да живея. Аз имам свои собствени възгледи за живота, а свекърва ми има свои. И това е нормално   .

Говорих със съпруга си за това, но той пр осто мълчи. Виждате ли, майка ми не харесва начина, по който приготвям картофите. Защото веднага ги заливам с вода. Според свекърва ми картофите трябва да се хвърлят в гореща вода, а не в студена, така запазват повече витамини.

Също така соля неправилно овесена каша. Омръзна ми да слушам коментарите ѝ. Освен това тя подхожда към всичко с дядовски методи. Това не ми харесва.

Накрая се пречупих и казах на свекърва ми, че искам да остана сама. Може да се каже, че деликатно намекнах, че е време майка ми да се прибере. Тя избухна в сълзи и каза, че съм неблагодарна. А вечерта не можеше да се нарадва на нея. Тя се оплака на сина си от мен.

Каза, че влага сърцето и душата си, за да ми помага с детето, а аз можех поне да кажа “благодаря”. За нея аз съм безполезна снаха. Свекърва ми няма да се застъпи за нас, защото се страхува, че мога да съсипя внука и съпруга ѝ, като готвя неправилно.

Сега съм изправена пред дилема – какво да правя? След като тя се оплака от мен на сина си, я намразих още повече. Как можеш да живееш с такъв човек под един покрив? На съпруга ми не му пука. Той не вижда проблема. Той лесно намира общ език с майка си. А аз съм готова дори да реша да се разведа, само и само да не живея с майката на съпруга си.
Посъветвайте ме как да изляза разумно от тази ситуация.

 

 

Rate article
Майката на съпруга ми не ми позволява да дишам в собствения си дом