Майката на Мария не може да понесе тази загуба, обръща се към алкохола и забравя за съществуването на дъщеря си.

Петокласникът Макс винаги се е възхищавал на по-младата си съседка Мария. С дългите си златни коси и очарователното си лице с лунички тя привличаше вниманието му. Той често придружавал Мария до дома ѝ, за да я предпази от кварталните хулигани, които обичали да тормозят по-малките деца. Животът им обаче се променя драматично, когато се случва трагедия. Бащата на Мария се разболява и умира след дълга и трудна битка с болестта    .

майката на Мария не успява да се справи с тази загуба и се обръща към алкохола. Това води до пренебрегване и неадекватни грижи за Мария. Майка ѝ дори понякога забравяла да я храни. В крайна сметка Мария спира да посещава училище. Отначало Макс предполага, че тя не е добре. Но с превръщането на седмиците в месеци той все повече се тревожи за отсъствието ѝ. Решил да се обърне към майка си с тревогата си и да попита за местонахождението на Мария.

Майка му деликатно му съобщила новината: “Сине, Мария е отведена в дом за сираци.” Макс се натъжил, осъзнавайки, че може би никога повече няма да я види. Минават години и Макс, вече възрастен мъж, се връща в родния си град, след като отбива военната си служба. Един ден той случайно пресича пътя си с Мария. Тя вървяла ръка за ръка със съпруга си, а изпод наметалото ѝ се виждал бременният ѝ корем. Беше ясно, че е в последния стадий на бременността. Срещата им обаче била мимолетна и минали четири години без нови срещи   .

Пътищата им се пресичат отново, когато Мария се връща в родния си град. Сега тя била самотна майка, тъй като съпругът ѝ трагично загинал по време на уличен бой, поддавайки се на зависимостта си към алкохола. Мария остава сама да се грижи за малкия си син. Всеки път, когато Макс я погледнеше, в гърдите му се зараждаше дълбоко вълнение. Той сякаш осъзнаваше, че съдбите им са преплетени. И Мария, и синът ѝ имаха нужда от него, а Макс знаеше, че трябва да изиграе решаваща роля в живота им. Така и направи.

 

Rate article
Майката на Мария не може да понесе тази загуба, обръща се към алкохола и забравя за съществуването на дъщеря си.