Майка ми завеща цялото си имущество на брат ми. Не може ли той сам да осигури прехраната на семейството си?

Аз създадох семейство рано. Брат ми Адам не беше женен. Майка ми и аз неведнъж го молехме да си намери приятелка, защото времето минаваше и той щеше да остане сам. Адам не искаше да ни послуша. Тогава решихме да оставим всичко така, както е било. Аз имам две деца. Майка ми често ми помагаше. Тя ги водеше на клубове и ги взимаше от училище. В замяна аз й купувах хранителни продукти и плащах сметките за комунални услуги.

По-късно Адам си намери жена, която беше с три години по-млада от него. Двамата имаха син. Оттогава майка ми им помага за детето. Тя сякаш е забравила за моите деца, дори не ме пита как се справям сама. В началото ми беше доста трудно, защото трябваше да вземам децата си от училище. Не ми беше позволено да напускам работа. После те започнаха да ходят сами и всичко си дойде на мястото. Разбира се, благодарна съм на майка ми за помощта. Но това не е всичко.

Случайно разбрах, че майка ми е регистрирала апартамента и къщата на баба ми на името на брат ми.
Не издържах и реших да я попитам защо е направила това:

– “Мамо, ами аз? Всичко е на брат ми…

– “Дъще, ти имаш съпруг. Той трябва да осигури на теб и на децата ти всичко, от което се нуждаете   .

Това, което не разбирам, е, че Адам също е мъж, така че защо не изкарва собствени пари за собствения си апартамент и къща, а присвоява всичко за себе си? Освен това парите, които дадох на майка ми, също преминаха в неговите ръце. Това изобщо не ми харесваше. Тогава казах на майка ми, че ще плащам за комуналните й услуги, но тя не бива да очаква от мен да й давам пари. Майка ми беше много възмутена от думите ми. Тя ме нарече безсърдечна. Но къде е бездушието в това?

Преди седмица се обадих на Адам. Казах му, че имам детски дрехи, които децата ми вече са надраснали, както и различни играчки. В рамките на един час брат ми беше на вратата на дома ми, веднага хвърли нещата в колата и искаше да си тръгне    .

– “Можеше поне да ми благодариш!” Казах му.

– Шегуваш ли се? За какво? За това, че изнесе всички боклуци от къщата ти?

не очаквах това. А после стана още по-интересно. Един час по-късно майка ми се обади. Тя ме обвини, че съм взел пари от брат ми за вещите му. Беше прекалено много. След този инцидент спрях да плащам сметките за комунални услуги на майка ми и изобщо спрях да общувам с тях. Оставих ги да живеят както искат.
Не е ли правилно?

 

Rate article
Майка ми завеща цялото си имущество на брат ми. Не може ли той сам да осигури прехраната на семейството си?