Майка ми следи отблизо финансите ни и контролира разходите ни, което прави спестяването още по-трудно.

През последните две години със съпруга ми живеем в апартамент под наем и условията на живот са трудни. Мечтаем да се изнесем и да си купим собствено жилище, но в момента нямаме средства за това. Апартаментът, който наемаме, е собственост на приятел на майка ми и животът тук е изпълнен с трудности. Ако нещо не е на мястото си или ако направим нещо, което тя не одобрява, това може да доведе до внезапна конфронтация. Съседите ни също не са много дружелюбни и постоянно ни напомнят, че сме временно пребиваващи и скоро ще се изнесем.

Родителите ни постоянно ни притискат да спестим пари за собствено жилище. Но е трудно да се спестява, когато плащаме наем и имаме други разходи. Майка ми следи отблизо финансите ни и внимателно проверява разходите ни, което прави спестяването още по-трудно. Ние дори намалихме купуването на нови дрехи и носим само това, което имаме, за да спестим колкото се може повече.

И майка ми, и майката на съпруга ми притежават апартаменти и очакват от нас да спестим за собствено жилище. Те обаче не изглеждат склонни да ни помогнат финансово или да ни окажат каквато и да е подкрепа. смятат, че като не ни позволяват да живеем в техните апартаменти, ни учат на независимост, но ние смятаме, че вече сме изпитали трудностите на живота и сега се нуждаем от тяхната помощ. Срамно е да видим, че нашите братя и сестри получиха апартаменти, а ние останахме да събираме пари за тях. Смятаме, че не заслужаваме да се отнасят с нас по този начин, и бихме искали те да разберат положението ни и да ни подадат ръка.

 

Rate article
Майка ми следи отблизо финансите ни и контролира разходите ни, което прави спестяването още по-трудно.