Майка ми се обади на жена ми и поиска да дам половината от спестяванията си на сестра ми.

Ако бях толерантен към майка ми, щях да кажа, че тя се пази от мъжете, но ще бъда откровен – тя ги мрази. Сега има две деца и логичният отговор на въпроса е, че родителите ѝ са я принудили да се омъжи за баща ни, не е имала избор. Той започнал да контролира живота ѝ, защото бил богат, а после се появили ние.

През първата година отидох да работя и там срещнах любовта си. Анна беше специална, отдавна се опитвах да я спечеля и най-накрая започнахме да се срещаме, а година по-късно създадохме семейство и започнахме да работим усилено, за да изкараме пари за собствено жилище. Анна се запозна с майка си едва преди сватбата, защото отношенията ни с нея бяха много обтегнати.

На сватбата майка ми се държеше абсурдно, като изглежда правеше всичко, за да ми развали празника. В края на церемонията просто я видях как “случайно” бутна целия бар с гърба си, което развали зоната ни за снимки. Не ставаше въпрос за парите, които платих за бара и фотозоната, а за емоциите, защото гостите трябваше да се снимат и да пият шампанско тук, но вместо това сервитьорите сега почистват всичко… С Анна спечелихме добри пари и бързо си купихме апартамент и кола. Година след като се оженихме, ни се роди син. Тъй като сме съзнателни родители, веднага му открихме банкова сметка, за да може, когато порасне, да има пари за обучението си и за собствен дом.

Разказвам ви всичко това по една причина. Съпругата ми и сестра ми бяха добри приятелки, така че тя първа заговори за банковата сметка. Изглежда, че сестра ми не можа да мълчи дълго и веднага се обади на майка ми и й разказа всичко, защото същата вечер майка ми се обади за първи път. Тя се обади на Анна и поиска да даде половината от спестяванията си на сестра ми. Да кажа, че и двете бяхме шокирани от това, е меко казано. Натискът върху съпругата ми продължи, майка ми се обаждаше почти всеки ден, а Анна просто не можеше да разбере защо трябва да се грижат за нея, а не за мен, тъй като това беше моето семейство.

Имах просто обяснение за това: майка ми вярва, че мъжете не са добри в управлението на финансите, затова не вярва, че аз съм този, който ги управлява, а не съпругата ми.

След като майка ми разбра, че обажданията ѝ не променят нищо, сестра ми се включи в натиска. Бях изпълнена с възмущение. Защо трябва да давам парите, които съм изкарал с пот и кръв за сина си, на други роднини?

Анна си мислеше, че скоро те ще разберат, че няма да получат нищо, и ще ни оставят на мира, но аз познавах майка си и продължавах да очаквам най-лошото. И тогава наистина започна да става “забавно”.

Майка ми и сестра ми започнаха да ни подхвърлят заплашителни бележки, да чупят играчките ни, да рисуват с боя по вратата ни, а веднъж дори се опитаха да разбият вратата, но съседите видяха това и се обадиха в полицията. Обясних им, че майка ми е малко извън себе си, и се съгласихме да я пуснем, но помолих полицая да извърши сериозна превантивна работа с нея, за да ни остави най-накрая на мира.

На следващия ден майка ми се промени, но не ни се извини. В никакъв случай! Обади се на Анна и я посъветва да ме остави, защото съм много лош съпруг, като че ли ще приеме нея и бебето, но да не забрави да вземе пари, защото все още е в отпуск по майчинство.

Анна просто се разсмя на това. Тя дори не можеше да си представи, че такова нещо може да се случи. В обичайните истории свекървите са готови да се разплачат за синовете си, но тази е готова да “разплаче сина си”.

 

Rate article
Майка ми се обади на жена ми и поиска да дам половината от спестяванията си на сестра ми.