Майка ми плачеше, а родителите на гаджето просто вдигнаха ръце, обещаха да помагат за детето и се опитаха да ме подкупят с апартамент. Не ми пукаше за никакви убеждения. Отидох в стаята си и не исках да слушам никого. И тогава дочух разговора им

Дъщеря ми се роди благодарение на упоритостта и решителността на семейството ми.

Всичко се случи толкова просто, колкото в телевизионен сериал. Започнах да се срещам с едно момче в училище. Той учеше в паралелка. Ходехме заедно в един и същи клуб, а по-късно ходихме заедно на училищни състезания. Заради постоянното ни прекарване заедно се влюбихме един в друг. Франк беше спокоен и любезен. Но в единадесети клас забременях. Това беше най-лошото нещо, което можеше да ми се случи. Най-трудно беше да кажа на майка ми. Моят приятел ме посъветва да направя аборт. Тя посъветва един лекар, който срещу пари трябваше да направи всичко, така че никой да не разбере за това. Това беше единственият изход за мен. Помолих приятеля си Франк за пари. Но той беше против, а когато му казах, че все пак ще го направя, той отстъпи.

Но Франк каза на родителите си, а те казаха на майка ми. Един ден се прибрах вкъщи. Родителите ми ме чакаха. Те започнаха да ме разубеждават, но аз не исках да ги слушам, исках да се отърва от детето по всякакъв начин.

Майка ми плачеше, а родителите на гаджето само свиваха рамене, обещаваха да помогнат с детето, опитваха се да ме подкупят с апартамент. Не ми пукаше за никакви убеждения. Отидох в стаята си и не исках да слушам никого. И тогава чух родителите ни да говорят:

– Не знам как да я убедя. Ако е така, то поне трябва да й намерим добър лекар. Аз познавам един – каза майката на Франк.

– “Тя сигурно вече е заспала. Утре ще й разкажем всичко.

Аз се престорих, че не чувам нищо. На сутринта родителите ми започнаха да опаковат нещата ми. Казаха, че ще отидем в друг град, за да има по-малко разговори в нашия. Не заподозрях нищо, качих се в колата и потеглихме. По пътя бащата на Франк каза, че трябва да спрем в едно село, за да вземем нещо.

И тогава всичко беше като в сън. Заведоха ме в една вила извън града и ми казаха, че отсега нататък ще живея тук. Майка ми ми взе телефона. Родителите на гаджето ми бяха пенсионери, затова решиха да останат тук с мен. Не можех да направя и една крачка без тяхно знание. Те ме наблюдаваха, за да са сигурни, че няма да направя нищо. Крещях, молех ги да ме пуснат, но никой не ме чуваше. Родителите ми свиваха рамене, успокояваха ме и ме молеха да не се притеснявам.

Ето как протече бременността ми. Отидох направо от селото, за да родя. По пътя към болницата едва не родих. Все още си спомням момента, в който ми подадоха бебето. То беше цялото червено. Беше момиченце. Плачеше жално и протягаше ръце към мен. Взех я в ръцете си, а от очите ми потекоха сълзи. Веднага се засрамих. Как можех да не искам това момиче да дойде с мен?

След болницата се прибрах вкъщи. Франк ми предложи брак и започнахме да живеем с родителите ми. Сега, като гледам дъщеря си, благодаря на съпруга си и на родителите ни, че не ми позволиха да направя аборт. Те ме предпазиха от това да направя най-голямата грешка в живота си. Определено щях да съжалявам за нея до края на живота си.

Сега членувам в група от жени доброволки, които са забременяли рано и имат нужда от помощ. Със собствения си пример показвам, че всяко дете има право на живот. Дори и да не се е родило още.

А наскоро разбрах, че отново съм бременна. Вече е вторият месец. Франк беше много щастлив да чуе новината. Той попита дали да се обадим отново на родителите ни и да им кажем да подготвят къщата в селото. Не мисля, че някой някога е имал такава подкрепа, каквато имам аз. Надявам се, че този път ще имаме син.

 

 

Rate article
Майка ми плачеше, а родителите на гаджето просто вдигнаха ръце, обещаха да помагат за детето и се опитаха да ме подкупят с апартамент. Не ми пукаше за никакви убеждения. Отидох в стаята си и не исках да слушам никого. И тогава дочух разговора им