Майка ми не харесва съпругата ми. Тогава реших да направя важна стъпка

Със съпругата ми си допаднахме с една дума. Не мога да си представя някой друг на нейно място. Чувствам се добре и комфортно с нея. Тя е любезна, отзивчива и не ми създава проблеми. Единственото нещо, което ни създава проблеми, е майка ми. Тя не харесва жена ми, затова винаги когато майка ми ни идва на гости, се опитва да нарани Моника. Много пъти съм се опитвал да говоря на майка ми да остави жена ми на мира, но тя сякаш не ме чува. Тя продължава да ми повтаря, че заслужавам по-добра съпруга   .

Днес тя отново дойде в дома ни с твърдения, че Моника е купила различни чорапи от тези, които майка ми е поръчала. Наистина ли има значение кои са те? Но не, трябва да накараш жена си да плаче. А после, сякаш нищо не се е случило, да се прибереш вкъщи. Мислиш ли, че това е нормално?

Дори се опитах да говоря със сестра ми, за да повлияе на майка ми. В края на краищата майка ми я слуша. Но сестра ми каза, че майка ми е права, че тя също не харесва Моника. Не ги разбирам и двете. Това е моят избор, моята съпруга, чувствам се добре с нея. Защо семейството ми не уважава избора ми?

тогава Моника ми предложи да си намеря място, колкото се може по-далеч от роднините ми. Подкрепих я. Животът тук няма да доведе до нищо добро. Можем да живеем спокойно някъде другаде. Така че започнахме да си търсим отделни жилища   . Това обаче не беше толкова лесно, колкото изглеждаше на пръв поглед.

Веднъж се запознах с един мой стар приятел, който работи в банка. Оплаках му се, че не мога да си намеря жилище с добри условия. Приятелят ми беше много изненадан, защото защо да плащам наем, ако мога да си купя собствено жилище при изгодни условия. Лихвените проценти са ниски. По-добре е да платиш пари за собствения си апартамент.

Със съпругата ми поговорихме за това и решихме да попитаме при какъв лихвен процент можем да получим заем. Много бързо намерихме решение. Трябваше да разгледаме много варианти, за да намерим най-подходящия за нас. И наистина намерихме идеалния си апартамент с две спални.

Направихме всичко, без да вдигаме много шум, така че нито майка ми, нито сестра ми да разберат. Не ни интересува какво мислят за решението ни. Попълнихме всички необходими документи и се уговорихме да се преместим. Решихме да направим ремонта постепенно, защото той изискваше много пари.

Тогава майка ми ми се обади. Крещеше ни, че не сме ѝ казали за преместването. Поиска адреса и обвини Моника за всичко, като каза, че тя ме е отнела от майка ми. Казах ѝ, че е твърде рано да ѝ дадем адреса, че щом се настаним, ще я поканим на гости. Не признах, че сме купили апартамент. Защо го направих? За да чуя отново упреци?

Може би съм постъпил зле със семейството си, но виждам как не харесват жена ми. Мисля, че съм прав в тази ситуация.

 

Rate article
Майка ми не харесва съпругата ми. Тогава реших да направя важна стъпка