Майка ми нагло започна да ухажва съпруга ми за сестра ми, сякаш тя е много по-добра. Той не знаеше как да реагира, но на мен ми беше писнало от това.

Често чувам от други хора, че по-малките деца винаги са обичани повече, а моята история е жив пример за това, че това невинаги е така. Родена съм втора и имам по-голяма сестра. И така се случи, че израснах с постоянни упреци от страна на майка ми: “Ти си абсолютно безполезна, втората ни дъщеря прави всичко от първия път и го прави толкова добре!”, “Гледам те и не разбирам как едното дете се е родило толкова умно, а другото – ти?!”. Накратко казано, сестра ми беше истинско съкровище за тях, а аз бях “търсачка”.

Сестра ми беше на 2 години, когато се родих, и от самото начало не бяхме приятелки. Сестра ми беше от онези деца, които привличаха цялото внимание към себе си, които бяха най-гръмогласни, а аз бях “сива мишка”, както ме наричаше баща ни. Докато сестра ми беше водена на различни кръжоци и при учители, защото “тя беше единствената надежда”, аз учех всичко сама. Имах късмет, че учителите ми се отнасяха много добре с мен в училище. След като прочете стихотворенията ми, учителката ми ме взе под крилото си и ми помогна да вляза във филологическия факултет. В крайна сметка в замяна можех да й донеса само бонбони. Това беше всичко, което струваха джобните ми пари.

Когато сестра ми се дипломира, родителите ми платиха за скъпата ѝ рокля, за най-добрия салон за красота и за ресторант. Аз носех нейната рокля без салона за красота и ресторанта, защото, както ми обясниха родителите ми, им трябвали пари, за да платят апартамента на другата си дъщеря. За щастие по това време вече се вълнувах, че най-накрая ще избягам от дома си, където ме смятаха за никой, така че липсата на тържество по случай завършването на училище не ме плашеше много.

Живеех в общежитие и си плащах за издръжката почти самостоятелно, защото родителите ми трябваше да плащат за желанията на сестра ми. През третата година сестра ми се провали на сесия и беше изключена. Разбира се, родителите ми обвиниха университетската система, а не собствената си дъщеря, която не искаше да учи, затова й подариха кола, за да я утешат.

Животът ми също не беше толкова лош. След като се дипломирах, бях нает на работа от моя професор. Той забеляза колко красиво и специално е писането ми, затова ме нае за своето списание. Разбира се, заплатите там не бяха високи, но можех да осигуря живота си. С течение на времето започнах да се срещам с нашия редактор, а година по-късно станахме семейство    .

По това време не бях се прибирала у дома от четири години, но реших да запозная родителите си със съпруга си. Отначало те ни посрещнаха с радост и аз повярвах, че са се променили и ме виждат като човек. Но след половин час майка ми нахално започна да ухажва съпруга ми на сестра ми, сякаш тя е много по-добра. Той не знаеше как да реагира на това, но на мен ми беше писнало. Накрая изгубих търпение и разказах на родителите си всичко, което се беше натрупало по време на отвратителното им отношение към мен. След това със съпруга ми си тръгнахме   .

майка ми се обади и се опита да ми обясни нещо, но аз не исках да я слушам, беше ми омръзнало постоянно да съм “втора” след тях.

 

Rate article
Майка ми нагло започна да ухажва съпруга ми за сестра ми, сякаш тя е много по-добра. Той не знаеше как да реагира, но на мен ми беше писнало от това.