Майка ми казваше, че баща ми никога не се е нуждаел от мен, но желанието да го намеря ме преследваше и аз го направих!

Животът ми беше оформен от отсъствието на баща ми и с напредването на възрастта у мен се засили желанието да го намеря и да намеря отговори на въпросите, които ме вълнуваха. Майка ми беше бременна с мен, когато той я напусна, оставяйки я сама с предизвикателствата да ме отгледа. Тя пазеше бременността в тайна, страхувайки се от срама, който можеше да й донесе, но баща ми предпочете да се отърве от отговорността, вместо да приеме бащинската си роля.

ценя спомените за трудолюбивата си майка, която неуморно ме осигуряваше. Любовта ѝ се изразяваше в лакомствата, които носеше вкъщи, и нежните целувки, които ми даваше по челото преди лягане. Когато достигнах определена възраст, любопитството ми към баща ми се засили, но не смеех да повдигна темата пред майка ми, защото не исках да я нараня   .

След дълги години на отсъствие започнах да го търся, за да го намеря. Във вещите на майка ми попаднах на документи, които съдържаха името, фамилията и адреса му. Без да знам какво да правя по-нататък, се опитах да го потърся в интернет, но без резултат. Случайно се запознах онлайн с момиче на моята възраст, което живееше в същия град като баща ми. Тя ми предложи да ми помогне и, без да губя време, отидох на адреса.

За съжаление по това време баща ми не беше вкъщи, тъй като беше на почивка с новото си семейство. Новата ми приятелка обаче упорито разпитваше съседите и в крайна сметка разбра, че баща ми и новото му семейство живеят на адреса, който любезно ни бяха дали. Те се бяха върнали от ваканция и тя направи още един опит да се свърже с него от мое име     .

За съжаление отговорът на баща ми беше разочароващ. Той отказа да се срещне с мен, като обясни, че е продължил да гради нов живот със семейството си и не иска да го рискува заради непознат, дори ако този непознат е собственото му дете. Реалността на отказа му ме засегна силно и започнах да виждам мъдростта в думите на майка ми.

Поглеждайки назад, осъзнах каква грешка съм направила, като съм го потърсила, без да обмислям потенциалните последици. Отказът на баща ми да ме признае само задълбочи празнотата, която бях усещал през целия си живот. Може би беше време да приема истината и да намеря утеха в любовта и подкрепата, които винаги бях получавал от преданата си майка

 

Rate article
Майка ми казваше, че баща ми никога не се е нуждаел от мен, но желанието да го намеря ме преследваше и аз го направих!