Майка ми каза, че мога да наследя апартамента на доведения си баща при едно условие. Когато чух това, веднага отказах

Родителите ми прекратиха брака си, когато бях малка. Едва наскоро разбрах, че това се е случило, защото баба ми, майката на баща ми, всячески им е пречела да изградят семеен живот. И го правеше, защото живееха в къщата на баба ми.

когато баща ми ни напусна, майка ми никога не спомена добра дума за него   .

По-късно в живота ми се появи доведеният ми баща. Майка ми обичаше да живее с него. Изглеждаше много щастлива и никога не пропускаше случай да ми напомни колко добре е, че не живеем с биологичния ми баща, защото той едва ли би направил нещо добро за нас. Но аз не казвах нищо.

Не знаех какво да кажа. Биологичният ми баща също не беше забравил за моето съществуване. Той изпращаше пари, обаждаше се и се интересуваше от живота ми. Винаги ми се притичваше на помощ, когато имах нужда от нея.

Доведеният ми баща често се обиждаше, че не го наричам баща. Чичо ми се отнасяше добре с мен, но защо трябваше да го наричам баща, когато биологичният ми баща присъстваше в живота ми? Не можех да наричам двама мъже бащи   .

Когато създадох семейство и родих дете, доведеният ми баща почина. Точно преди кръщенето майка ми дойде при мен и ми предложи да нарека сина си в чест на доведения ми баща, защото той беше направил много добри неща за нас. Ако изпълня желанието на майка ми, ще наследя апартамента му. Не разбирам защо трябваше да направя това. Но не се съгласих с предложението на майка ми. В края на краищата аз си имам баща. Въпреки че доведеният ми баща беше добър човек, той не означаваше нищо повече за мен от избора на майка ми.

 

Rate article
Майка ми каза, че мога да наследя апартамента на доведения си баща при едно условие. Когато чух това, веднага отказах