Майка ми избяга от нас при новото си гадже. А наскоро реши, че иска да се върне в семейството.

Все още не мога да преодолея това, което майка ми направи. Тя може и да е напуснала баща ми, но да ме остави бременна в шестия месец е непонятно за мен. Казвам се Мария, омъжена съм и наскоро станах майка на близнаци.

Родителите ми са женени от двадесет и осем години. Баща ми работеше като строител, а майка ми продаваше храна на пазара. Докато майка ми не реши да избяга в чужбина. Мислех, че ще промени решението си. Но тя не го направи.

След по-малко от месец тя се обади на баща ми и му каза, че там е срещнала друг мъж и иска да се разведе с него. По-късно разбрах, че бягството на майка ми е било предварително планирано. Както се оказа, това е била възможност тя да избяга при новия си мъж. В лаптопа на майка ми открих кореспонденция с чуждестранен мъж. От дълго време той я канеше да дойде при него, но тя не можеше да се реши.

По време на престоя си там майка ми се обади веднъж, за да поиска развод. Никога не попита за състоянието ми. Тя уреждаше личния си живот там.

Така минаха три месеца. Наскоро майка ми ми се обади и каза, че иска да се върне у дома. Наистина не ми пукаше за нейното идване. Това беше просто нещо, което трябваше да направя. През цялото това време да живея собствения си живот, а сега да се върна при семейството си. Виждате ли, тя изведнъж си спомни за нас. Аз вече бях родила деца. Приятелите ми казаха, че чужденецът просто я е напуснал. Преди два дни майка ми почука на вратата на апартамента ни и ме помоли да ѝ простя. Татко й даде шанс, а аз дори не искам да поглеждам в тази посока. Как може да е така? Ще посетя баща си, но няма да общувам с нея.

Вчера тя ме срещна в магазина и каза:

– “Един ден ще ме разбереш, дъще моя. Знам, че все още си ядосана. Всички правим грешки…

Бях изключително ядосана на нея и отначало исках да кажа всичко, което мислех. Но после размислих и си тръгнах мълчаливо.

Беше ми неприятно, че всички в магазина я чуха. Хората вече ме гледат накриво. Ще им се да обсъдят нещо. Цялото ми семейство си шепне зад гърба ми. Сякаш аз съм тази, която ги е изоставила.

Мисля, че постъпих правилно. Ако бащата е със слаб характер, няма да приема и да общувам с майка си. Убедена съм, че няма да изоставя децата си при никакви обстоятелства.

 

 

Rate article
Майка ми избяга от нас при новото си гадже. А наскоро реши, че иска да се върне в семейството.