Майка ми дойде да ми поиска половината от апартамента, сякаш сега щеше да живее тук, защото с Макс се бяха скарали.

През първите години от живота си виждах майка си няколко пъти и бях убедена, че така трябва да бъде, защото ме отглеждаше баба ми. Първите ми въпроси възникнаха, когато всички бяха записани в първи клас с майките и бащите си, а аз бях записана само с баба ми. Баба ми не можеше да намери отговор на въпроса ми, затова ми напомни за пореден път, че много ме обича   . Разбрах, че за нея е болезнено да говори за това, и не ѝ зададох повече въпроси.

Години по-късно най-накрая разбрах защо животът ми се е стекъл по този начин, но от баба ми, защото никога не бях виждала майка си. Тя ми разказа, че когато баща ми починал (преди да се родя), майка ми започнала да се среща с други мъже и така се запознала с чичо Макс. Отначало всичко било наред, но после той й дал избор: или той, или аз. Както виждате, тя избрала него и затова ме завела при баба ми, майката на баща ми, за да се грижи за мен.

Бях на 20 години, когато баба ми почина. Това беше голяма загуба за мен, която преживях тежко и дълго време, защото сега нямах близък човек до себе си.

Имах късмет, че баба ми беше преписала апартамента на мен, когато бях малка, така че имах къде да живея и поне нямах това притеснение.

Една година след смъртта на баба ми майка ми реши да ме посети. Надявах се, че идва със съболезнования и извинения за грешките от младостта си, но грешах. Тя дойде да поиска от мен половината апартамент, сякаш сега щеше да живее тук, защото с Макс се бяха скарали. Веднага ѝ казах, че никога няма да живее тук и може да се върне там, откъдето е дошла. В отговор получих цяла “кофа с лайна” за това каква лоша и неблагодарна дъщеря съм била. Но защо трябва да ѝ благодаря? За това, че ме е разменила за един мъж?

След това майка ми и аз не се срещнахме. Минаха 10 години, имам собствено семейство и малко момиченце и всеки път, когато я погледна, не мога да разбера как съм могла да я изоставя   .

ге общувам с майка си и нямам желание да го правя, тя беше и все още е чужда за мен. И дори да съм най-лошата дъщеря след нея, не я искам в живота си.

 

Rate article
Майка ми дойде да ми поиска половината от апартамента, сякаш сега щеше да живее тук, защото с Макс се бяха скарали.