Лиза беше в кухнята и готвеше за празничната вечеря, когато чу звънеца на вратата. За нейна изненада там стоеше бившият ѝ съпруг.

Лиза била в кухнята и готвела за празничната вечеря, когато чула звънеца на вратата. За нейна изненада там стоял бившият ѝ съпруг.

Лиза винаги е презирала името си, тъй като го е смятала за лош избор на родителите си. Смяташе го за старомодно и странно.

С първия си съпруг, Макс, се запознала в университета и бързо се оженили. Първоначалното въодушевление от връзката им обаче избледняло, а поведението на Макс станало горчиво и агресивно, което довело до разпадането на брака им. В крайна сметка той изчезва от живота ѝ, оставяйки я сама да отглежда сина си Ричард.

Въпреки трудностите Лиза работи усилено, за да осигури прехраната на сина си и да подпомогне образованието му. В крайна сметка Ричард заминава да работи в чужбина, след като получава предложение от добра компания. Лиза се гордее с успеха му, но остава сама и се посвещава на задълженията си и благополучието на сина си   .

една от забележителните промени в живота на Лиза е решението ѝ да отреже дългата си плитка. След изневярата на съпруга ѝ тя смята, че няма право да я носи повече, което символизира ново начало за нея   .

Сега, след всичките тези години, бившият ѝ съпруг стоял на прага на дома ѝ. Неочакваната среща породи смесица от емоции и спомени, но Лиза знаеше, че е изминала дълъг път след развода им и е щастлива от живота, който е изградила за себе си и за сина си.

Ричард насърчаваше майка си да потърси нова любов и да се среща, но тя многократно отказваше, убедена, че ако Божият план е да бъде сама, ще го приеме. Въпреки настояването на сина ѝ да живее със семейството му в чужбина, тя не искала да напуска родината си. В отговор синът ѝ решил да я изненада и започнал да строи красива къща в селото край езерото, където тя винаги е мечтала да живее.

В навечерието на рождения ден на Лиза на вратата на новопостроената къща неочаквано се почуква. За нейна изненада това бил Макс, бившият ѝ съпруг, който изглеждал стар и изморен. Макар и изненадана, тя го кани на чай. Той ѝ разказва за живота си, за това как новата му съпруга го е предала и го е оставила сам. Съжалява, че е наранил Лайза, защото двамата са се заклели един на друг да бъдат верни пред Бога.

Лиза го изслушва внимателно, но накрая го моли да си тръгне. Макс изглеждаше ядосан от молбата ѝ, което само я обърка. Когато се канеше да направи сцена, синът ѝ Ричард се обади. Тя се опита да обясни ситуацията, но Макс грабна телефона и започна да ругае сина им, като го заплаши, че има същото право да живее в къщата като Лиза, защото е негов баща, и ако откаже, Макс заплаши да го съди за издръжка. В отговор Ричард само се засмя и помоли баща си незабавно да напусне къщата, защото той не е нищо за него, а ако опечаленият мъж откаже да се подчини, Ричард ще извика полиция.

Какво мислите за поведението на бившия си съпруг? Какъв съвет бихте дали на Лиза и сина ѝ?

 

Rate article
Лиза беше в кухнята и готвеше за празничната вечеря, когато чу звънеца на вратата. За нейна изненада там стоеше бившият ѝ съпруг.