Negalėjau sulaikyti juoko, kai sužinojau, kaip ji sudaužė automobilį

Šiaip ar taip, mano žmonos draugė Nataška, kai jai pavyko susitaupyti šiek tiek pinigų ir lankyti vairavimo mokyklą, nedelsdama nusprendė nusipirkti automobilį. Naujas “Fiat Punto”. Gerai, kad automobilį “nuplovėme”.

Tačiau po savaitės “Fiat” ištiko bėda. Nataša man paskambino ir pasakė, kad sudaužė automobilį. Ir, jos žodžiais tariant, sudaužyta į gabalus. Kai paklausiau, kaip tai atsitiko, Nataša tiesiog nužudė mane savo atsakymu: “Net kėbulo apsauga nulūžo!” Žinoma, nesu automobilių remonto ekspertas, bet kai ką išmanau. Niekada gyvenime negirdėjau apie “apsaugą nuo kėbulo”.

Na, aš nesivėliau į purvą ir teigti, kad tokia detalė iš esmės neegzistuoja. Bet man pasidarė smalsu. Manau, kad turiu nueiti ir apžiūrėti draugo automobilį, kad įvertintume žalą. Nuvažiavęs prie Natašos namų pamačiau “Pugovką” (taip Nataša pavadino savo “vežimėlį”), kuri atrodė dar naujesnė nei įsigijimo dieną.

Ir tai dar nebuvo staigmenų pabaiga. Kai Nataška man pasakė, kad nulūžo “kėbulo apsauga”, verkianti blondinė atidarė bagažinę ir parodė jos turinį… Ten buvo kanalizacijos šulinys…

Kai paprašiau papasakoti įvykio detales, žmonos draugas pradėjo pasakoti: “Šiaip ar taip, važiavau, kai “Bam”. Manau, kad turbūt pataikiau į smūgį. Sulėtinau greitį. Išlipau iš automobilio, matau, kad šalia “Pugovkos” guli “atsarginė dalis”.

Vyrai sustojo, pažvelgė į jį ir pasakė, kad tai “apsauga nuo kėbulo”. Jie sakė, kad tai viena svarbiausių automobilio detalių ir kad važiuoti be jos labai pavojinga. Jie man patarė važiuoti keturiasdešimties kilometrų per valandą greičiu dešine eismo juosta su įjungtomis avarinėmis šviesomis.”

Viso pasakojimo metu Nataša verkė, o aš vos galėjau sulaikyti juoką. Tačiau tuo viskas nesibaigė.

Kai ji atvyko į autoservisą ir papasakojo darbuotojui savo istoriją, šis patvirtino, kad ji negali niekur važiuoti be “kėbulo apsaugos”. Tačiau jis neėmė “mygtuko” remontui, paaiškinęs, kad jie laikinai neatneša… PASTABA: “kairieji savisriegiai varžtai AA245/13″155674/546388/AIS” (automechanikas net užrašė jų pavadinimą ant popieriaus, kad Nataška nepamirštų, ką konkrečiai reikia nupirkti).

Automobilių dalių parduotuvėje pardavėjas, kaip ir ankstesni vaikinai, atrodė turintis humoro jausmą. Kai Nataška parodė jam popieriaus lapą su varžtų pavadinimais, šis, kiek pagalvojęs, pasakė, kad jų nėra sandėlyje, reikia užsakyti ir jie bus atvežti tik po mėnesio. Ir tai, kad jie bus pristatyti, nėra garantuota. Todėl negalima vairuoti automobilio.

Štai ir viskas, užuolaida! Negalėjau susilaikyti, taip juokiausi, kad maniau, jog gausiu žarnyno raktą! Negalėjau sustoti! Už tai žmona mane pavadino kvailiu! Spėju, kad taip ją pavadinti privertė moteriškas solidarumas.

 

Rate article
Negalėjau sulaikyti juoko, kai sužinojau, kaip ji sudaužė automobilį