– Gyvensiu su tėvu, kurį iš manęs atėmėte. Aš tavęs nemyliu! – pasakė man mano dukra.

Mano dukrai dabar trylika metų, ir šią vasarą ji išvyko atostogauti pas močiutę į kaimą. Nors su sutuoktiniu esame išsiskyrę jau daug metų, niekada nedraudžiau jai bendrauti su jo šeima. Mano buvusio sutuoktinio motina buvo nuostabi moteris ir aš visada buvau įsitikinusi, kad ji pasirūpins mano dukra.

Su Katjos tėvu išsiskyrėme prieš penkerius metus. Tada jis įsimylėjo, o jo naujoji mergina pastojo. Mano vyras iš karto nusprendė, kad išsiskirs su manimi. Tačiau skyrybų proceso metu paaiškėjo, kad moteris iš tikrųjų nebuvo nėščia.

Mano sutuoktinis iš karto atsitraukė ir ėmė raginti mane atidėti skyrybas. Neprašiau priteisti išlaikymo, nes sutuoktinis man perrašė savo buto dalį. Mes su juo oficialiai nepasirašėme jokios sutarties dėl alimentų, nes sutuoktinis neabejojo mano sąžiningumu.

Su buvusiu sutuoktiniu stengiausi nesipykti, nes kartu susilaukėme vaiko. Bet kartais turėjau tai padaryti. Kartą jis pasiėmė dukrą dviem dienoms, bet paskui persigalvojo ir nusprendė ją parsivežti tą patį vakarą, o aš buvau už 200 kilometrų, todėl turėjau skubiai grįžti namo. Štai dar vienas atvejis: jis paskambino dukrai ir pasakė, kad šiandien ją pasiims, ji visą dieną sėdėjo ir laukė tėvo, kuris net nesiteikė jai paskambinti ir įspėti, kad netikėtai pakeitė planus.

Su buvusiu tėvu visada palaikiau puikius santykius. Ji beveik nesidomėjo savo sūnumi ar anūke, jai visada svarbiausia buvo darbas. Tačiau prieš kelerius metus ji išėjo į pensiją ir iš karto turėjo laiko anūkei.

Tačiau šiais metais viskas susiklostė ne taip, kaip norėjo, ir dukters grąžinimas iš močiutės tapo karo pradžia. Šią vasarą atostogavo ne tik Katia, bet ir jos uošvės sūnus su nėščia dvidešimties metų žmona. Naujoji žmona žinojo alternatyvią mano skyrybų istoriją, kuri jam buvo patogi. Anot jo, aš jį apgaudinėjau, ir jis net kelis kartus buvo mane pagavęs sučiupęs už rankos.

Alina nepraleido progos papasakoti savo trylikamečiui vaikui, kokią motiną jis turi. Dukra nepatikėjo tėvo mylimąja ir nuėjo pas savo uošvę pasiaiškinti. Sergejus laikėsi savo pozicijos, o motina nenorėjo paminti tėvo autoriteto anūkės ir proanūkės akyse ir jį palaikė.

Tuo metu nesupratau, kodėl būtent mano buvęs sutuoktinis paliko mano dukrą ir greitai išvažiavo. Dukra įskrido į butą ir nuo slenksčio ėmė kaltinti mane, kad tai aš sugrioviau mūsų šeimą.

– Gyvensiu su tėvu, kurį iš manęs atėmėte. Nekenčiu tavęs! – Man tai pasakė mano pačios dukra.

Bandžiau vaikui paaiškinti, kad visa tai melas, bet ji manęs neklausė, tada pasakė, kad jei neleisiu jai gyventi su tėvu, ji pati pas jį pabėgs.

– Jei nusprendei gyventi su tėvu, tai tavo teisė, eikime. – Atsakiau.

Išlaipinau dukrą prie namo, šiek tiek palaukiau ir išvažiavau. Jie patys pridarė netvarkos, todėl turėjo ją sutvarkyti.

Kitą rytą pasiėmiau atostogas ir išskridau į draugo namus Vorkutoje su viena vienintele mintimi: “Po velnių…”

Mano buvusioji man skambino ir pildė žinutes. Jis apkaltino mane, kad atidaviau jam mūsų kūdikį, o dabar mūsų dukra tironizuoja jo nėščią žmoną. Į visas jo žinutes atsakiau tik kartą ir pasiūliau jam tiesiog pasakyti dukrai tiesą apie tai, kodėl išsiskyrėme.

Po kurio laiko pasirodė mano buvusi uošvė ir ėmė mane kamantinėti klausimais, pavyzdžiui, kodėl verčiu ją rinktis tarp sūnaus ir anūkės. Tada ji pasakė, kad Katja yra suaugusi, todėl gali susitaikyti su šia maža apgaule.

Tačiau mano buvusios uošvės nėščia sesuo, sužinojusi tiesą, labai nusimins ir, jei kas nors atsitiks jos negimusiam vaikui, tai bus mano sąžinė.

Mane nužudė šios moters logika: taigi ji nesigaili savo anūkės, bet jai taip pat gaila sūnaus santuokos, kuri prasidėjo nuo melo.

– Neatgausiu savo dukters, kol nepasakysite jai tiesos. – Pasakiau savo uošvei.

Situacija kasdien vis labiau aštrėjo, bet aš iš principo atsisakiau paimti dukrą, kol ji nesužinos tiesos. Mano sutuoktinis bandė išsisukti, todėl primygtinai reikalavo, kad pasiimčiau dukrą ir viskas liktų kaip buvę.

Po to, kai grįžau nuo savo merginos, turėjau išsinuomoti nuosavą butą, kad mano buvusioji netyčia neatvežtų ir nepalikinėtų dukros ir jos daiktų prie mano buto durų.

Jau beveik vasaros pabaiga, o situacija neišspręsta. Jei mano vyras ir jo motina nepasakys mano dukrai tiesos, jie patys nuveš ją į mokyklą, nes aš nesiruošiu gyventi su vaiku, kuris man jaučia tik neapykantą!

Rate article
– Gyvensiu su tėvu, kurį iš manęs atėmėte. Aš tavęs nemyliu! – pasakė man mano dukra.