Лицето на Анджелина пребледня, когато видя това, което видя. Тя не можеше да повярва на очите си и веднага попита внучката си откъде са се появили листата.

Ангелина била възрастна жена, която не приличала на никоя друга баба. Денят ѝ беше внимателно планиран, тъй като тя винаги беше активен участник в различни дейности. Овдовяла и живееща сама в просторния си двустаен апартамент, Анджелина пазеше спомените за покойния си съпруг. Синът ѝ Макс имаше свое семейство и живееше отделно. Въпреки това той често посещавал майка си, като често оставял децата за известно време на нейните грижи. Анджелина обожавала сина си и внуците си, но отношенията ѝ със снахата били обтегнати. Лиза, съпругата на Макс, имала избухлив характер. Тя упорито убеждавала Анджелина да продаде апартамента си и да купи по-добра къща за семейството, на което тя многократно отказвала   .

напрегнатите им отношения бяха основната причина за конфликтите. В петък вечерта Макс и Лиза заведоха децата си в дома на Анджелина и останаха да пият чай. Децата играеха в друга стая, докато възрастните седяха в кухнята. Макс изрази загриженост дали майка му ще успее да се справи с децата и попита дали това няма да е прекалено много за нея. Анджелина го увери, че това няма да е проблем. Лиза обаче изхърка неодобрително и рязко напусна масата, като каза, че трябва да провери децата. Виждайки разстроеното изражение на майка си, Макс бързо се извини за грубия тон на съпругата си. Анджелина успокои сина си, като го увери, че не таи злоба към снаха си. След като децата си тръгват, съботата се оказва радостен ден    .

Късно вечерта Анджелина взе една книга и децата се настаниха да рисуват. Умората я надви и тя изпадна в лека дрямка. Изведнъж я събудила внучката ѝ, която искала да ѝ покаже нарисуваната от нея картина. Когато обаче Анджелина погледнала картината, лицето ѝ пребледняло. Разтреперана, тя попитала откъде внучката ѝ е взела листа с рисунката. В отговор внучката й невинно обяснила, че ги е намерила в една малка кутия. Анджелина разбрала, че това не са обикновени писма, а писма от съпруга ѝ, с когото се била развела. Тя ясно си спомняше как е скрила кутията, за да не я намерят децата, и винаги е подозирала снаха си в това. Накрая истината излезе наяве и потвърди участието на Лиза. Макс е бесен, когато научава за това разкритие. Анджелина беше залята от вълна на разочарование, но скоро се отърси от обидата си и се засмя, отбелязвайки, че сега тези писма имат още по-голямо значение за нея.

 

Rate article
Лицето на Анджелина пребледня, когато видя това, което видя. Тя не можеше да повярва на очите си и веднага попита внучката си откъде са се появили листата.