Лелята на съпруга ми искаше да ремонтира апартамента си за наша сметка

Майка ми беше възмутена, когато разбра, че сме се преместили да живеем при лелята на съпруга ми. Тя също така ни предупреди да не бързаме с ремонта.

В края на краищата няма гаранция, че няма да се окажем на улицата. Аз обаче убедих майка ми, че леля ми е добра и симпатична жена и никога не би направила такова нещо. Тя обеща, че ще ни завещае двустайния си апартамент, ако се грижим за него и го ремонтираме.

Апартаментът ѝ наистина не е лош. Съпругът ѝ е починал преди осем години. Той беше заможен човек. Така че тя има пари. Леля ми е на 68 години и е самотна. Съпругът ми и аз сме млади, така че можем да й помагаме и нямаме нищо против.

Въпреки това решихме да послушаме майка ми и не се втурнахме в ремонта, който леля ми очакваше с нетърпение. Така че ние живеехме с нея, плащахме комуналните услуги, а аз чистех и готвех. В крайна сметка на леля ми ѝ омръзна да чака ремонта и започна да ни напомня почти всеки ден. Ние обещавахме да направим , но не искахме да правим нищо по принуда.

Един ден се прибрах вкъщи по-бързо от обикновено. Имах силно главоболие и ме пуснаха да се прибера вкъщи. Отворих вратата и тихо влязох, като мислех, че леля ми спи. Но в коридора я чух да говори с някого. По гласа ѝ разпознах свекърва ми. Отначало исках да отида и да ги поздравя, но след като чух разговора им, размислих.

Леля ми изразяваше възмущението си от факта, че все още не сме направили никакъв ремонт в апартамента ѝ. Тя планираше този ремонт от дълго време, а после искаше да ни изсели и да приеме сестрата на съпруга ми. Леля ми дори не си помисляше да ни предаде апартамента си. Това бяха само празни думи. В крайна сметка майка ми беше права.

Тогава аз влязох. Когато свекърва ми ме видя, едва не припадна.

Тя се нахвърли върху мен, като каза, че съм ги изплашила.

Аз отговорих:

– Наистина ли не ти пука за собствения ти син?

Свекърва ми се извиняваше дълго време. Междувременно започнах да опаковам нещата си. Нека дъщеря ѝ направи ремонта там. Със съпруга ми временно се преместихме при майка ми. Но не планираме да останем при нея за дълго. Искам да живеем отделно. Въпреки че майка ми е приятна жена и никога няма да обиди никого.

Отсега нататък няма да се доверявам на никого. Как можеш да не обичаш собственото си дете и да се отнасяш с него по този начин?

 

 

Rate article
Лелята на съпруга ми искаше да ремонтира апартамента си за наша сметка