Лаура отглежда шестте си деца с голяма любов. Но когато самата тя се нуждае от грижи, само една дъщеря си спомня за нея.

Веднъж, когато Лора работела в градината, се почувствала зле и припаднала. За щастие съседите я забелязали навреме и извикали линейка. В болницата Лаура била посетена само от осиновената си дъщеря Джесика. Тя останала при мащехата си в продължение на две седмици, платила за лечението ѝ и я изправила на крака.

Джесика губи родителите си, когато е само на 2 години. Момичето трябвало да бъде изпратено в сиропиталище, но голямото семейство на Лаура, след като научило за случилото се, заявило, че ще вземе момичето:

– Където са 5, там са 6 – казва бащата на семейството.

Джесика била приета много добре. Тя никога не е чувствала, че не е местно дете. Но “добри” хора има навсякъде и скоро момичето научило, че е осиновено. Още същия ден, когато се прибрало у дома, момичето помолило Лора да ѝ разкаже всичко, което трябва да знае. Лаура ѝ разказала всичко… След този разговор Джесика се влюбила в Лаура още повече.

Години по-късно децата пораснали, излетели от гнездото, създали собствени семейства и дарили Лора с внуци. Джесика тръгнала на училище, започнала да работи и редовно изпращала пари на семейството си.

Когато Лаура била настанена в болница, Джесика била единственото дете, което я посетило. Вкъщи Лаура прегърнала Джесика, после паднала на колене и ѝ благодарила за всичко, което дъщеря ѝ е направила за нея.

– Мамо, ти ми даде живот. Не можех да те оставя.

След тази случка никой в селото не се заинати за факта, че Джесика не е собствената дъщеря на Лора.

 

Rate article
Лаура отглежда шестте си деца с голяма любов. Но когато самата тя се нуждае от грижи, само една дъщеря си спомня за нея.
Abi merginos buvo draugės. Rebekos motina dirbo keliuose darbuose ir visą save atiduodavo šeimai. O Emilijos motina galvojo tik apie save.