Лаура не води дъщеря си Тина на училище, въпреки че го прави от няколко години. Но по време на катастрофата Лора изведнъж си спомня за стар приятел.

Тина и Лора са израснали в един и същи двор. Двете приятелки винаги са били заедно. И двете се омъжили, и двете родили дъщери почти в един и същи месец. Общо взето, дошло времето, когато дъщерите тръгнали в първи клас. Момичетата учели в едно и също училище и в един и същи клас. Те стигали до училище заедно, водени от майка си Тина. Лора ѝ предложила пари за бензин, но тя само се засмяла и казала, че не е необходимо!

– Когато си купиш кола и седнеш зад волана, ще возиш дъщерите ни.

Минало време, дъщерите вече не били приятелки, но Тина продължила да ги вози. Не ѝ беше трудно, още повече че беше опитен шофьор, имаше добри 10 години стаж.

Минаха 6 години, момичетата вече бяха пораснали. А Тина си намери друга работа. Вече не можела да вози децата; сутрин дъщеря ѝ стигала дотам с транспорт, но връщането ѝ било малко по-трудно. Зимата, която бързо се стъмнявала, майката често се притеснявала как дъщеря ѝ ще се прибере у дома. Лаура също се притесняваше; тя посрещаше момичетата на автобусната спирка и им казваше да не се отклоняват от маршрута.

Наскоро Лора изкара шофьорска книжка и седна зад волана на чисто нов автомобил. Но тя започнала да вози само дъщеря си. Това беше разбираемо: тя беше неопитен шофьор, не искаше да излага чуждите деца на опасност.

По-късно, когато вече познавала добре маршрута от училището до дома, започнала да качва приятелите на дъщеря си, които живеели по пътя за вкъщи. Но така се случило, че един ден, когато карала дъщеря си на училище, попаднала в катастрофа. Била леко ранена, но извикала майка си на помощ, защото не можела да ходи, кракът ѝ бил силно наранен. Същия ден при Лора дошла нейната приятелка Тина. И Лора я помолила за една услуга:

– Вземи Кейт със себе си на училище. Аз ще платя за бензина. Много се притеснявам, страх ме е да я пусна сама. Баща ми е в командировка.

От този ден нататък Кейт винаги е водена вкъщи от леля си Тина. Лора все още се страхува да шофира.

 

Rate article
Лаура не води дъщеря си Тина на училище, въпреки че го прави от няколко години. Но по време на катастрофата Лора изведнъж си спомня за стар приятел.