Къща за продан. С възрастен баща

Вчера неприятна новина се разпространи в нашето село. Синът на Адам продава къщата си. И собственият му възрастен баща. Родителите му имали само един син. Родителите му са посветили целия си живот на него. След като се дипломирал, той отишъл да покорява столицата, където намерил бъдещата си съпруга и останал да живее.

Идваше при родителите си веднъж годишно. За да покаже децата и да вземе пълни торби с хранителни продукти. А когато майка му починала, синът дошъл да организира погребението. Той направил всичко по човешки. Оттогава започнал да идва при баща си по-често. Носел му подаръци и му помагал в домакинската работа.

От смъртта на майка му са минали седем години. Синът решил да започне собствен бизнес. Той взел заем, за да започне работа. И в началото всичко било чудесно. Той станал истински бизнесмен. Докато един ден всичко тръгнало надолу. Бизнесът му започнал да запада и той се нуждаел от пари. Тогава той решил да продаде къщата на родителите си.

Нашето село е голямо, с плодородна земя и добродушни хора. Адам беше преписал къщата на сина си преди три години, така че нямаше проблеми с документите. Но имаше и друг проблем. Адам не искаше да отиде да живее със сина си в града. Не толкова не искаше, колкото виждаше враждебността на снаха си, която не искаше свекърът ѝ да живее в един апартамент с тях.

Тогава синът предложил на баща си друг вариант.

– “Татко, защо не отидеш да живееш в старчески дом? Там ще ти е по-добре. Условията са добри, а и ще имаш другари. И ще имаш грижи. Със съпругата ми непременно ще те посещаваме от време на време.

Адам не можа да сдържи емоциите си.

Той веднага си спомни за сина си като малко момче, когато толкова много обичаше майка си и баща си. Как чакаше родителите си да го вземат от детската градина, как ходеха на почивка заедно като семейство. Колко мил и човечен беше той. Но не напразно се казва, че е бил такъв: “Старостта ще ти покаже какви деца си отгледал.”

Къде отиде всичко това? Къде отидоха любовта, подкрепата и уважението, на които го научиха родителите му? Вместо това той остана със стар и нежелан баща…

 

 

Rate article
Къща за продан. С възрастен баща