Кристин искаше да живее с дядо си. Когато старецът разбрал причината, взел проблема в свои ръце.

Питър получава обаждане от дъщеря си Ребека, която го моли да се погрижи за внучката си Кристин.

– Татко, отиваме при свекърва ми за празниците, а знаеш как се отнасят с Кристин. Нека я оставим при теб. Имаш ли нещо против?

Питър нямаше нищо против, той обичаше внучката си. Двайсет минути по-късно пристигна Ребека с дъщеря си и бързо си тръгна. Кристин изтича при дядо си и го прегърна.

– Дядо, толкова много ми липсваш. Можем ли да отидем във вилата? Искам да събирам плодове, да ти помагам в градината – каза внучката Кристин.

– Разбира се, че ще отидем. Да си съберем нещата, да отидем до магазина и да тръгнем. Ще приготвим любимото ти барбекю, ще посадим картофи в градината.

Дядото и внучката заминаха на село. Играха цял ден, дори успяха да отидат до реката, а вечерта приготвиха барбекю. Тогава внучката започнала да говори на дядо си.

– Дядо, мога ли да остана с теб завинаги? Просто не се чувствам добре вкъщи с майка ми и чичо Марк – казала Кристин.

– Кристин, какво става? Чичо Марк боли ли те? Кажи само една дума и ще му откъсна ушите.

– Не, той не ме наранява. Те просто не ме харесват. Мама винаги прекарва времето си с Денис и никога не ме забелязва. Винаги се карат, а чичо Марк се държи с мен, сякаш съм невидима – каза Кристин почти разплакана.

Питър прегърна внучката си и ѝ обеща, че ще поговори с Ребека. Седмица по-късно Ребека дойде да вземе дъщеря си. Баща ѝ я помоли да остане, за да поговорят.

– Татко, Марк ме чака, ще се разсърди – каза Ребека.

– Ребека, става въпрос за дъщеря ти. Марк ще те изчака. Знаеш ли, че дъщеря ти е нещастна? Тя не иска да живее с теб и Марк. Казва, че не я обичаш, че обръщаш внимание само на едногодишния Денис. Знаеш, че това не е правилно. Никой не е виновен за това, че бащата на Кристин е починал. За да не останеш сама, си решила да размениш дъщеря си за мъж. Как можеш да постъпиш така със собственото си дете? Няма да ти дам Кристин. Оставете я при мен, аз ще се погрижа за нея. А ти продължавай да живееш с този тиранин, само помни, че ще плачеш.

Ребека остави дъщеря си при баща ѝ и се прибра вкъщи. Пет години по-късно тя се развежда с Марк. Питър беше прав, дъщеря му не можеше да понася лошия му нрав и силната му ревност.

 

Rate article
Кристин искаше да живее с дядо си. Когато старецът разбрал причината, взел проблема в свои ръце.