Котето не оставило собственика си на мира и започнало да мяука силно и да драска тапетите. На съседите им омръзнало да слушат мяукането и започнали да чукат на вратата на съседа си. Влезли вътре и видели Ребека в безсъзнание.

Ребека бързала да се прибере у дома. Цялото небе беше покрито с черни облаци. Изглеждаше, че скоро ще започне силен проливен дъжд. Жената не забави ход, а се движеше още по-бързо. Сутринта беше чула прогнозата за времето, но не беше взела чадър. Беше забравила. Старостта не е радост. Какво можете да направите?

По пътя една сива кожена топка привлече вниманието ѝ, трепереща от студ. Беше малко котенце. Беше му толкова студено, че нямаше сили да слезе от пътя. Затова котето седна на пътното платно. Ребека не можеше да мине покрай него. Тя взе котенцето в дома си.

Децата ѝ отдавна били пораснали и напуснали дома на родителите си, но от време на време ѝ се обаждали. Тя живеела сама. Внуците ѝ идвали на гости два пъти годишно. Ребека толкова много искаше да говори с някого. Тя започнала да се грижи за него.

Котаракът ядял всичко: мляко, сметана и колбаси. Ребека не щадяла домашния си любимец, който се пенсионирал. Животното растяло със скокове. Накрая то се превърнало във възрастна котка. Заедно с Ребека те живеели от сърце до сърце. Жената често го галила, а котаракът ѝ пеел песен.

Той усещал доброто сърце на своята стопанка, която някога му била спасила живота. Изглежда, че котаракът много е обичал Ребека и случилото се преди няколко дни е доказателство за това.

През целия ден жената не се чувстваше добре. Кръвното ѝ налягане се повиши и никакви лекарства не помогнаха. Заради силното главоболие Ребека решила да извика линейка. Преди още да успее да вдигне телефона, тя паднала на земята. Котката не оставила стопанина си на мира и започнала да мяука силно и да драска по тапетите. На съседите им омръзнало да слушат мяукането и започнали да чукат на вратата на съседката си. Влезли вътре и видели Ребека в безсъзнание.

Благодарение на котката животът на жената бил спасен. Ребека се възстановила, а домашният ѝ любимец продължава да ѝ пее песни.

 

 

 

Rate article
Котето не оставило собственика си на мира и започнало да мяука силно и да драска тапетите. На съседите им омръзнало да слушат мяукането и започнали да чукат на вратата на съседа си. Влезли вътре и видели Ребека в безсъзнание.