– Колко още деца планирате да имате? – попита саркастично майката на съпруга ѝ.

– Колко още деца планирате да имате? – попита саркастично майката на съпруга ѝ.

– И ти не се шегувай, Тина. Толкова ли си ядосана, защото Макс ти каза за бременността ми? – Джесика попита спокойно.

– Разбира се! Казах ти след третото внуче да спреш с тази работа. А в навечерието на Нова година дори ти дадох противозачатъчни, за да се замислиш какво правиш. Но виждам, че това не е помогнало – оплака се свекървата.

– Чухме те, но природата си е природа.

– Сега ли ще се шегувате с мен? Повече няма да помагам на теб и на децата ти, трябва да го знаеш!

– Значи не…, – Джесика нямаше време да довърши, защото телефонът иззвъня.

Тина никога не е помагала на децата си. Никога не водеше внуците си на гости и носеше подаръци и сувенири само по празниците. Във финансово отношение те са напълно независими. Когато Джесика забременяла за трети път, свекърва ѝ настояла за аборт, но двойката отказала, тогава тя все още държала на внучката си. И тогава тя отново забременяла! Джесика не разказва на съпруга си за лошите отношения със свекървата, най-важното е, че те и децата се справят добре.

Макс има много добра заплата, а Джесика работи на половин работен ден вкъщи. А когато малкият ѝ бизнес започва да се разраства, тя наема асистент, който да ѝ помага с децата. Те имат прекрасно семейство, но Тина е твърде агресивна жена. Тя просто не харесва снаха си от самото начало, дори се надява, че бързо ще се разделят, а след това децата си тръгват, а след това и всички!

Джесика смята, че свекървата е против четвъртия внук, защото тогава парите на Макс ще отидат в семейството и той няма да може да ѝ помага. Преди това тя е живяла съвсем добре. Той лекуваше зъбите ѝ, водеше я на море и ремонтираше къщата. А сега това е всичко! Няма да има повече пари, затова тя е притеснена.

Джесика се опитва да не ѝ обръща внимание, но постоянният негативизъм на свекърва ѝ се отразява зле на емоционалното ѝ състояние. Тя обаче едва ли може да повлияе на решението им да станат родители за четвърти път.

Как се живее в такива условия?

 

Rate article
– Колко още деца планирате да имате? – попита саркастично майката на съпруга ѝ.