“Когато за пръв път срещнах свекърва си, разбрах, че няма да е лесно, но никога не съм мислила, че ще направи това на сватбата ни!” Мария разказа на приятелите си.

сватбата била прекрасна, докато в края на тържеството свекървата се приближила до двойката и започнала сериозен разговор   .

– “Деца, къде са парите за подаръците ви? Трябва да ми ги дадете!” Когато видяла смаяните погледи на сина и снаха си, тя продължила уверено: “Нали разбирате колко пари съм инвестирала във вашата сватба? Помогнах ти с организацията и сега трябва да ми се отблагодариш.

Преди това свекървата беше предложила да помогне за сватбата, но младоженците нямаха представа, че ще трябва да платят за нея. Освен това свекървата похарчила само по-малко от половината от това, което им било дадено. Когато синът се съвзел от недоумението си, той казал на майка си, че ще похарчат парите за медения си месец   .

След тези думи цялата сватба се провалила. Майката вдигнала такъв скандал, че всички гости разбрали за дълга на младоженците. Преди нещата да излязат извън контрол, свекърът отвел жена си от младоженците, но настроението им било толкова силно развалено, че те продължили да седят с мрачни лица.

Мария все още искрено искаше да вярва, че в свекърва ѝ говори само алкохолът и че ще изградят по-добри отношения. Няколко дни след сватбата (младоженците бяха отседнали в хотел, подарък от техни приятели), когато се върнаха в апартамента си, установиха, че ключът не пасва. Непознати хора им отворили вратата. Този апартамент принадлежал на мъжа, баща му го подарил в чест на завършването му на университета и на работа, все още бил празен и той сам направил всички мебели и ремонти. И майка му, и баща му имаха ключ от апартамента, но той не можеше да си представи, че ще се окаже така за него. Майката поставила вещите на сина си пред вратата и се преместила при един наемател.

Наемателите разказали на двойката, че свекървата им обяснила, че синът ѝ е живял в апартамента, но сега е напуснал и той е празен, затова тя решила да се премести. А ключът бил сменен, защото старият бил загубен някъде.

Веднага след разговора с наемателите двойката отишла в дома на родителите си. Там разказали на свекървата всичко, което мислели за нейните действия. Най-много говорил синът, който забранил на майка си да се меси в семейния им живот и да взема решения, които по никакъв начин не я засягат. Думите на сина обидили жената и тя мълчаливо напуснала стаята.

След това двойката не престанала да общува със свекървата, но сега я държат на разстояние от себе си. И тя, изглежда, го усеща, надявам се, че се срамува от тези две постъпки, защото е успяла да провали най-важния празник в живота на двойката, а след това им е отнела и медения месец. Те се виждат рядко, само на големи празници, а Мария почти не говори със свекърва си, все още таи някаква обида към нея.

Rate article
“Когато за пръв път срещнах свекърва си, разбрах, че няма да е лесно, но никога не съм мислила, че ще направи това на сватбата ни!” Мария разказа на приятелите си.