Когато станах самотна баба, съседите ми дойдоха при мен със странно предложение!

За съжаление, аз съм от онези майки, които са забелязали в кого се е превърнала дъщеря им и когато това се е случило, твърде късно. Сега си спомням много моменти, в които вече е трябвало да “звънна на камбаната”, дори приятелите ми са ми казвали за това, но аз си затварях очите за всичко, мислейки за други неща. Срам ме е да си призная, че бях убедена, че когато си намеря съпруг (бащата на дъщеря ми почина, когато тя беше на 4 години), всичко ще се оправи за нас, затова прекарвах цялото си време в сайтове за запознанства и срещи. И докато изграждах личния си живот, не забелязвах как дъщеря ми започна да се среща с лоши хора, а след това в живота ѝ навлязоха цигарите и алкохолът   …

осъзнах ужасността на ситуацията, когато на 19-годишна възраст дъщеря ми ми каза, че е бременна. Тя не можа да ми каже кой точно е бащата, но всички “вероятни” се отказаха от детето наведнъж. О, иска ми се да плача, когато си спомням за онези ужасни дни, когато трябваше да държа дъщеря си в апартамента насила, за да не излиза с алкохол и още по-лоши вещества

След такъв живот, какъвто имаше дъщеря ми, бременността беше много трудна за нея, а раждането беше фатално. Загубих дъщеря си, когато беше само на двайсет години, но лекарите по чудо спасиха бебето. Реших, че сега ще направя всичко, за да му дам всичко, от което се нуждае, само че от бюрократична гледна точка не бях подходяща за негов настойник по никакъв начин. Аз съм възрастна, пенсионирана жена, която няма съпруг и която има нужда да се лекува сама. Разбира се, от социалната служба разбираха желанието ми да взема детето, но от бюрократична гледна точка не можеха да направят нищо. Отначало ми дадоха детето, но никой не знаеше как може да се развият нещата по-нататък.

Въпреки това аз сама намерих изход от тази ситуация. Веднъж съседите ми дойдоха да ме посетят с торта и съболезнования за загубата на дъщеря им. Младата двойка нямаше деца, затова не се учудих, че погледнаха внука ми с такава любов. Но не можех да си представя, че след това ще ми кажат, че искат да го осиновят.

Оказа се, че дълги години са търсили възможност да родят дете и сега чакат на опашка за дете в домовете за сираци, но там опашките са толкова дълги, че се налага да чакат, докато станат на 50 години.

Отначало бях предпазлива, когато чух това предложение, но после ми казаха, че ще остана негова баба, че ще мога да го посещавам, да прекарвам време с него и да участвам в отглеждането му. Цяла нощ мислих за предложението им, не можех да заспя, а после разбрах, че няма по-добър вариант. Два месеца по-късно младата двойка стана родители на моя внук.

Сега момчето е на 5 години, а догодина ще тръгне на училище. Той идва при мен всеки ден, разхождаме се и прекарваме много време заедно, а с младата двойка станахме много близки. Можем да кажем, че сме обединени от скръбта, въпреки че всеки от нас има своя собствена   .

 

Rate article
Когато станах самотна баба, съседите ми дойдоха при мен със странно предложение!