Когато съпругът ми и свекърва ми отсъстваха, свекърът ми хвърли вещите ми зад прага, а после хвърли и мен там.

Баща ми почина, когато бях още в училище. Така че останахме само аз, майка ми и по-големият ми брат. По онова време се омъжих късно – на 25-годишна възраст. Със съпруга ми решихме да живеем при неговите родители. Сърцето ми веднага се успокои: свекърва ми, независимо от това, което хората говореха за тях, беше много добра и мила жена, винаги я разбирах. Свекърът ми обаче се изправи срещу мен още от първия ден на задържането ми.

След като беше във войната, той стана груб и жесток, забрави за учтивостта и винаги буйстваше. Аз, за съжаление, не бях в състояние да му помогна веднага.

По това време работех като работник в една куха къща, графикът ми не беше лесен: работех 6 дни в седмицата. И когато се прибирах вкъщи едва вечер, все пак ми оставаше време да му набера номера.

Един ден бях вкъщи сама с него. Той започна да се владее: крещеше, псуваше, обиждаше. Продължаваше да ме обвинява, че имам нужда от апартамента му. Разбира се, възразих и се опитах да обясня, че изобщо не съм имала такива намерения. Но това беше първият път, в който се осмелих да отговоря, а преди това тихо и смирено мълчах. Свекърът не издържа, грабна вещите ми и ги изхвърли през вратата, а после и мен.

Събрах си нещата и отидох в дома на майка ми. Същия ден един мъж дойде да ме вземе и ме помоли да се върна с него вкъщи. Веднага се съгласих, защото много го обичам. По някакъв начин продължихме да живеем до раждането на сина ни. А скоро свекърът ми получи апартамент като ветеран от войната и със съпруга ми се преместихме там, където започна нашият спокоен живот. Това е моментът, в който наистина се успокоих.

Какво бихте направили вие в такава ситуация?

 

Rate article
Когато съпругът ми и свекърва ми отсъстваха, свекърът ми хвърли вещите ми зад прага, а после хвърли и мен там.