Когато се прибрали вкъщи, намерили вратата отворена, а нещата в апартамента – обърнати. Парите и бижутата били изчезнали, както и малката им дъщеря. Жената съобщила за грабежа и отвличането на детето си!

Моника била от хората, които не можели да живеят без внимание, затова когато родила сина си, шумно се развела и започнала да работи, изведнъж осъзнала, че това не ѝ е достатъчно. Искаше да се говори за нея по телевизията и да я хвалят всички съседи в селото. Тогава видяла предаване за едно семейство, което се грижело за няколко деца от сиропиталище. Нямаше смисъл да се замисля – това беше това, от което се нуждаеше, и фактът, че синът ѝ беше против, нямаше значение за нея.

Моника не се интересуваше какво казва синът ѝ. Той беше тийнейджър, на неговата възраст, но щеше да живее известно време с братчето или сестричето си и щеше да ги обича. През следващата година Моника прекарваше всяка вечер в изучаване на документите и курсовете, които щяха да ѝ помогнат да стане приемен родител. Тя искаше да вземе няколко деца, но отначало ѝ разрешиха да вземе едно. Това вече било добро начало за едно малко семейство.

След това Моника и синът ѝ взели първото момиче от сиропиталището. Десетгодишната Мария отначало се сторила странна на възрастния ѝ син и той казал на майка си, че момичето не е това, за което се представя, но Моника не искала да го чуе. Мария слушала майка си във всичко, учела добре, помагала в къщата и бързо се устроила. След това започнали проблемите.

Всичко започнало, когато Мария започнала да бие съучениците си, да им се подиграва, учителите се кълнели, че не са виждали такава жестокост досега, а директорът заплашил Моника, че ако не повлияе на детето, ще я изключат от училище.

Вкъщи момичето също променило поведението си. От послушно, то се превърнало в мързеливо момиче, което все още можело да крещи на майка си и да удря брат си. Това обаче не попречило на Моника да каже “Да”, когато й се обадили от сиропиталището и предложили да приеме още едно момче. Изненадващо, седемгодишното момче веднага се харесало на по-големия ѝ син и те не взели дъщеря ѝ със себе си на прегледите, тъй като тя не искала.

Когато се прибрали у дома, намерили вратата отворена, а в апартамента – преобърнати вещи. Парите и бижутата били изчезнали, както и малкото момиченце. Жената съобщила за грабежа и отвличането, но на следващата вечер полицията върнала Мария. Намерили я в другия край на града, криеща се от всички, защото именно тя довела и пуснала в къщата по-големия си брат, който напуснал сиропиталището и станал престъпник. Моника осъзнала, че не може повече да отглежда дъщеря си, и я върнала обратно.

Жената задържала момчето само заради убеждаването на сина си, защото той я убедил, че с него всичко ще бъде различно. Така и станало. Изминаха 4 години, откакто го взеха под опека, и той успя да се превърне в добър брат и син. Момчето най-накрая получи това, за което мечтаеше от дълго време, и го оцени с невероятна благодарност.

Двамата братя са се превърнали във верни приятели, които не позволяват на никого да обиди майка им, подкрепят се взаимно и си помагат във всичко.

Когато всичко се случило и Моника започнала да разказва тази история на новите си приятели, всички били изключително изненадани, защото преобладаващото мнение било, че е много по-лесно да се отглеждат момичета, а след това светът се обърнал така

 

Rate article
Когато се прибрали вкъщи, намерили вратата отворена, а нещата в апартамента – обърнати. Парите и бижутата били изчезнали, както и малката им дъщеря. Жената съобщила за грабежа и отвличането на детето си!