Когато роднините ми научиха за новата ми покупка, започнаха да ми се обаждат почти всеки ден.

Спестявах за първата си кола от години. Неведнъж исках да взема кола на кредит, но винаги нещо ме спираше да го направя.

Спомням си, че баба ми казваше, че не трябва да взимаш заем дори ако нямаш какво да ядеш. Поради тази причина бях много скептично настроена към кредитите. А после се наложи да надплатя значителна сума.

Накрая спестих достатъчно пари, за да си купя собствена кола.

Бях толкова щастлива. На двадесет години съм и вече си купих кола без чужда помощ. Дори не съм теглил заем. Всичко обаче не беше толкова чудесно, колкото си го представях в началото. Когато роднините ми видяха, че съм си купил кола, започнаха да ми се обаждат.

Някои ме молеха да ги закарам до селото, други – до пазара. Някои роднини товареха в колата ми картофи, цвекло, лук и млечни продукти. Някои ме помолиха да ги закарам до селото, когато нямаше редовен автобус. Те не искат да харчат пари за такси, затова се сещат за мен.

но най-странното е, че отначало ме помолиха, а сега просто ме поставиха в положението да го направя. Никой не се интересува дали имам пари да заредя гориво или имам свободно време.

Единственото нещо е, че не ти дават бензин безплатно, а проверката струва пари   .

Едно нещо искам да кажа – по-добре е да си поставите граници веднага и да не позволявате на хората да ви се качват на главата    .

 

 

Rate article
Когато роднините ми научиха за новата ми покупка, започнаха да ми се обаждат почти всеки ден.