Когато родителите на Филип пристигнаха, бяха с дупки на чорапите. Баща му дори донесъл подаръци, увити във вестници, което го накарало да се почувства така, сякаш всичко се разпада.

Филип се страхуваше да представи градската си приятелка на селските си родители, опасявайки се, че те могат да ѝ направят негативно впечатление. Той се адаптира към градския живот и намира добра компания, включително момичето, за което ще се ожени. Въпреки това той се притесняваше, че родителите му, с техния различен манталитет, мироглед и професия, може да не се разбират добре със семейството на приятелката му, което принадлежи към различен социален статус.

В деня на срещата в дома на родителите на приятелката си Филип провел сериозен разговор с родителите, като ги предупредил за поведението си и за необходимостта да осъзнаят различията между тях и семейството на приятелката. Когато родителите на Филип пристигнали, те малко закъснели и за негов ужас носели дупки на чорапите си. Бащата дори донесъл подаръци, увити във вестници, което накарало Филип  да се почувства така, сякаш всичко се разпада.

За негова изненада обаче бащата на момичето искрено се интересувал от селското стопанство и това предизвикало неочаквана връзка между тях. Родителите на Филип и бащата на приятелката му провели дълъг разговор за различните видове сирене и начина на приготвянето му. Първоначалните опасения, че срещата ще протече зле, се разсеяха с продължаването на разговора и бъдещите сватбари изглежда се разбираха много по-добре, отколкото Филип очакваше.

Въпреки първоначалните му опасения срещата се оказа приятна изненада и различията между двете семейства сякаш нямаха толкова голямо значение.

 

Rate article
Когато родителите на Филип пристигнаха, бяха с дупки на чорапите. Баща му дори донесъл подаръци, увити във вестници, което го накарало да се почувства така, сякаш всичко се разпада.