Когато родителите ми се разведоха, причината беше различие в мненията за апартамента. Стана ясно, че баща ми има различни планове от тези на майка ми.

Преди двадесет и шест години родителите ми се ожениха и семейството ни живееше щастливо, без да има финансови проблеми. Сега имам гадже и след шест години срещи решихме, че е време да се оженим и да узаконим връзката си. Споделих новината с родителите си. Докато майка ми беше развълнувана и очакваше с нетърпение този момент, баща ми не беше толкова ентусиазиран. Той смяташе, че е твърде рано, и ни посъветва да обмислим добре решението си, преди да се оженим.

С течение на времето разбрах основната причина за колебанието на баща ми. Майка ми предложи да ми препише апартамента си, който беше наследила от баба ми, тъй като смяташе, че като млада двойка имаме нужда от помощ. Баща ми обаче не беше съгласен, изразявайки опасения, че ако някога се разведем, съпругът ми Марк ще има право на половината от апартамента. Тъй като бяхме наследили два апартамента от баба ни и дядо ни, единият от тях беше предназначен за по-малкия ми брат, а другият – за мен. Но този план беше изключително по идея на майка ми, а баща ми искаше да вземе всичко за себе си, което доведе до разгорещени спорове между тях.

Майка ми твърдо вярваше, че родителите трябва да осигуряват децата си, и настояваше да препише апартамента на мен. Позицията на баща ми обаче заплашваше да предизвика още по-голям скандал. Ситуацията се изостри и майка ми, ядосана от поведението на баща ми, го изгони и му забрани да се връща.

Въздействието на сватбата ми върху семейството ми, особено върху баща ми, беше неочаквано. Сега, две години след сватбата ми, съм щастлива. Живеем в апартамент, който майка ми преписа на мен, за което съм ѝ безкрайно благодарна. Въпреки напрежението в семейството, аз съм щастлива от брачния си живот, като оценявам подкрепата на майка ми по пътя.

 

 

Rate article
Когато родителите ми се разведоха, причината беше различие в мненията за апартамента. Стана ясно, че баща ми има различни планове от тези на майка ми.