Когато осиновихме немска овчарка ветеран, нямахме представа как ще промени живота ни.

Мъжът се сдобива с немска овчарка на име Чарли след едномесечно обучение като водач на кучета. Тригодишното, строго, служебно куче вече е имало трима собственици. Първоначално те искали да го изпратят на контролно-пропускателен пункт, но след това го дали на обучаващия се. По някаква причина никой не искал да го задържи, защото не желаел да изпълнява команди. Имаше мисъл да го оставим в кучкарника и да го извеждаме само при необходимост, но тъй като и двамата със съпруга ми имахме много роднини, които бяха кучкари, решихме, че ще се справим! В началото, когато го хранехме, използвахме лопата за сняг, за да поставим купичката в заграждението.

Но очевидно кучешкото сърце има и способността да се размразява. То се разтопи. Година по-късно кучето беше неузнаваемо. По това време най-малкият ни син беше на година и половина. Излязохме на двора, за да почистим пролетния боклук. Дъщеря ми беше в детската градина и взехме малкия с нас. И сега виждаме следната снимка. Синът ми тича през все още влажните лехи, а Чарли се влачи след него и щом детето падна на земята, той внимателно го вдигна за якето отзад. …Съпругът ми е въздържател. Но началникът на охраната се беше пенсионирал. Виното течеше като река. Мъжът ми просто пое охраната и остана да изпроводи шефа.

Часът е 23:00, аз седя на верандата и безуспешно се опитвам да се обадя на съпруга си. Притеснявам се, че той може да отиде от другата страна на реката, да падне в нея, да се удави в това състояние. Но когато съм напълно отчаяна и се каня да тичам, за да го спася, виждам, че портата се отваря, Чарли влиза, а съпругът ми виси на каишка в полусънно състояние. Чарли честно го поведе към верандата и когато падна на дивана, седна до мен и ме погледна. Никога не съм мислила, че в очите на едно куче може да има толкова много сарказъм. И все още се подигравам на съпруга си как кучето го е довело у дома.

 

Rate article
Когато осиновихме немска овчарка ветеран, нямахме представа как ще промени живота ни.