Когато любимата ми се премести при дъщеря си , се отнасях към нея като към своя, но когато разбрах за нейния план, се разтреперих

Нека започна с това, че имам тристаен апартамент, който наследих (този апартамент е в семейството ми от около 70 години), и 15-годишен син от първия ми брак. Аз съм на 36 години, а партньорът ми от 39 години, Виктор, наскоро се премести при мен. Отначало живеехме в тройка, после Виктор каза, че дъщеря му, 13-годишната Анна, няма къде да спи в дома на майка си. Анна се премести при мен. Разчистих бившия си офис за момичето. Изнесох всичките си вещи оттам, за да може тя да има свое собствено пространство.

Нека веднага кажа, че темпераментът на Анна беше страхотен. Още от първия ден, в който беше в дома ми, тя започна да има капризи и изблици на гняв. Анна не беше доволна от факта, че гардеробът в стаята на сина ми беше по-голям от “нейния” гардероб. Заради това тя поиска от мен нова стая и манипулираше сина ми по всички възможни начини, в стила си:
– Казвате? Ако ми дадеш твоята стая, тогава ще помисля как да ти отговоря – да, тя е дребна манипулаторка.

Работата е там, че Виктор винаги защитава дъщеря си. Казва, че самият той е бил такъв и този “характер” ще премине с възрастта. Мирът не е единственото изискване на Ани. Тя е много придирчива, когато става дума за храна – истинско гурме, няма какво да добавя. Тя лесно казва :
– Няма да ям това, сготви ми нещо друго. Преди седмица тя беше на върха на своята арогантност. От стаята ѝ се носеше ужасна миризма. Помолих я да си почисти стаята, защото не ме пусна в “личното си пространство”.

Оказа се, че съм никой в собствения си дом. Тогава наистина се ядосах. Казах ѝ, че ако продължава да се държи така, може да си събере нещата и да се върне при майка си; няма да я търпя в дома си. Виктор се застъпи за Ани. Разказах му всичко. Сега не знам как ще продължат отношенията ни. Надявам се, че не съм я съсипала напълно. Макар че знаеш ли, ако не уважава мен и собствеността ми , може да си тръгне.

 

Rate article
Когато любимата ми се премести при дъщеря си , се отнасях към нея като към своя, но когато разбрах за нейния план, се разтреперих