Когато дойдоха моите роднини, аз ги изхвърлих през вратата, защото нямах повече сили да търпя тези “гости”!

Случи се така, че със съпруга ми бяхме домакини на семейството ни за всички празници. Това вече беше нещо като традиция. На първо място, защото имахме голям и просторен апартамент и живеехме в центъра на града (близо до коледната елха). Разполагаме с 4 стаи, така че обикновено имаше достатъчно място за всички и рядко се случваше да правим легло за някого на пода.

Със съпруга ми обичаме гостите и се радваме да ги посрещаме, но и двамата мразим, когато хората започнат да се възползват от тях, а такива има и сред роднините ми. Те бяха леля ми и чичо ми от страна на майка ми. Отначало ни идваха на гости само в навечерието на Нова година, после започнаха да остават до Коледа, а сега трудно можеш да ги изкараш. При всичко това двамата със съпруга ми отивахме на работа, а после се връщахме и готвехме, защото имахме гости, които или се разхождаха по цял ден, или спяха в стаята, сякаш е хотел. А след като всички се наядат, трябваше да стоя до мивката и да мия чиниите в продължение на един час   .

Отначало се опитвах да приема това и да бъда чудесна домакиня, но после търпението ми започна да се изчерпва. В навечерието на миналата Нова година решихме да отидем на ресторант с приятели. Всички роднини бяха предупредени, така че никой освен известните ми чичо и леля не дойде. Реших, че няма да издържа повече и ги помолих да напуснат апартамента. Направиха такъв голям скандал, че дори съседите ми излязоха и започнаха да го снимат с телефоните си.

след това те не ми говореха, но и аз не исках да продължавам да общувам с тях    .

 

 

Rate article
Когато дойдоха моите роднини, аз ги изхвърлих през вратата, защото нямах повече сили да търпя тези “гости”!