Когато бащата на Кейт заминава на работа, той не си представя, че това ще се случи на семейството му!

Животът на Кейт се променя драматично, когато баща ѝ решава да потърси работа в друга държава поради финансови затруднения и липса на възможности в родната му страна. На крехката възраст от две години Кейт вижда как баща ѝ заминава, уверявайки семейството, че това ще бъде само краткосрочно пътуване. Въпреки това той остава за дълго, като изпраща пари вкъщи, за да ги издържа.

В отсъствието на баща си Кейт, майка ѝ и сестра ѝ успяват да поддържат сравнително комфортен живот благодарение на финансовата подкрепа, която той им оказва. Емоционалното отсъствие на бащата обаче се усещало дълбоко и положението се влошило, когато майката на момичето се разболяла сериозно. Въпреки дългата и ожесточена борба, в крайна сметка тя умира и Кейт трябва да поеме отговорността да се грижи за по-малката си сестра.

Дори докато продължава обучението си в университета, Кейт има малко време за себе си, посвещавайки дните си на ученето и грижите за сестра си. Кейт възприема отсъствието на баща си по време на погребението на майка ѝ като предателство и тази неразрешена болка само подхранва неприязънта ѝ към него. Решимостта на Кейт да си стъпи на краката я кара да откаже финансовата подкрепа на баща си, тъй като успява да си намери работа, за да издържа себе си и сестра си.

При друг обрат на съдбата дядото на Кейт умира, оставяйки им къща и стара кола. Докато се опитва да оцени състоянието на колата за евентуална продажба, тя се сблъсква с неочаквана повреда по пътя си. В момент на объркване на помощ ѝ се притичва черен джип и за нейна изненада мъжът, който слиза от него, не е никой друг освен отдавна изгубеният ѝ баща.

Той предлага помощ и иска да разговарят, но Кейт не желае да установи контакт. Тази среща кара баща ѝ да осъзнае сериозността на действията си в миналото и възможността за помирение се изплъзва през пръстите му.

Срещата с баща ѝ предизвиква смесица от емоции у Кейт и тя се разкъсва между негодуванието и възможността да излекува стари рани. Само времето ще покаже дали двамата ще успеят да намерят начин да преодолеят пропастта, създадена от годините на раздяла и болка.

 

Rate article
Когато бащата на Кейт заминава на работа, той не си представя, че това ще се случи на семейството му!