Когато баща ѝ се прибираше, Ребека се криеше в ъгъла и го чакаше да заспи.

Ребека живее с майка си и баба си. Те невинаги живеели заедно. Баща ѝ е живеел с тях. Но тогава животът им беше по-лош. Той често пиеше и се караше с майка ѝ. Случвало се е да вдига ръка срещу нея. А когато баба ѝ се застъпваше за нея, тя също го получаваше. В такива моменти Ребека се криеше в ъгъла или се скриваше в гардероба, чакайки баща ѝ най-сетне да заспи. Тя никога няма да забрави този период от живота си.

По-късно всичко се променя. Баща ѝ среща жена, която иска да живее с него. И той напуска семейството. Оттогава животът им се подобрява. Мама, Ребека и баба се радваха на тишината и спокойствието в къщата. Не ги интересуваше, че бащата не плаща издръжка, стига да не се намесваше в живота им. Те не разполагаха с много пари. Достатъчно беше за комунални услуги и хранителни стоки   .

Минаха години. Мама си намери друг мъж и се омъжи за него. За да не се повтаря животът, който имаха с баща си, те наеха апартамент. Ребека остана при баба си. Когато беше на двадесет и две години, Ребека срещна един мъж. Момичето веднага хареса Марк. Така те започнаха да се срещат. Той бил от селото и учел в града. От разговора с Марк Ребека разбрала, че след като се дипломира, той планира да се върне в селото. Там той има родители и място за живеене.

Марк помоли Ребека да се омъжи за него. Тя се съгласява. Баба ѝ веднага предупреждава внучката си, че животът в селото не е лесен. А и Ребека не познавала добре Марк. На бабата не ѝ харесвало, че младите хора ще живеят с майката на Марк. Но на Ребека не ѝ пукаше. Тя обичаше Марк сляпо. Не слушаше баба си, а го следваше. Двамата се ожениха в селото   .

отначало Ребека си мислела, че е в рая. Свеж въздух, река, собственият ѝ въздух. Тя можела само да мечтае за такъв живот. Но когато свекърва ѝ показала колко много работа трябва да свърши за един ден, Ребека се разплакала. За нейна изненада Марк не защити съпругата си. Той само се усмихна лукаво и каза: “Свикни с това. И така започва животът на Ребека.

По-късно на младото семейство се родила дъщеря. Но свекървата не пощадила снаха си. Тя имала много работа през деня. Дори фактът, че момичето било неспокойно, не спрял майката на Марк. Тя казваше, че всички в селото живеят така. Марки съвсем охладнял към съпругата си. Той не ѝ обръщаше внимание. Беше довел помощник за майка си, това беше всичко. Но и дума не можеше да става за помощ на Ребека.

Един ден бабата решила да посети внучката си. Когато видяла как живее Ребека, тя много се разтревожила за съдбата на момичето. Минал един месец и бабата починала. Ребека й липсваше. Но нямало на кого да се оплаче. Майка ѝ имала свой собствен живот. Майка ѝ и новият ѝ съпруг имали дете, затова тя се преместила в апартамента на баба си. Ребека скърби. Отдавна щеше да напусне Марк, но няма къде да отиде.

 

Rate article
Когато баща ѝ се прибираше, Ребека се криеше в ъгъла и го чакаше да заспи.